7,5 jaar na de eerste besprekingen en 6,5 jaar na de eerste vergunningaanvraag, mag Forellenvijver Heioord nu eindelijk uitbreiden!
Op 31 maart is de eerste schop de grond in gegaan van het 1 hectare grote perceel.

Voor degene die ons nog niet kent, stellen we ons graag nog even voor:
In een mooi en rustgevend gebied in Zuid-Nederland (Midden-Limburg), nabij het dorp Neeritter, ligt Heioord. Een stukje natuur in al zijn schoonheid, waarbij de visser en de natuurliefhebber aan hun trekken zullen komen. Een visparadijs in een prachtige natuur!

Vissen iets voor u ?
Bent u een ervaren visser? Dan kent u ons ongetwijfeld, temeer daar ons complex een begrip is in de hengelsport met zeven (!) forellenvijvers waarin u naar hartelust uw hobby kunt beoefenen.
Ook alle niet-vissers nodigen wij uit om eens kennis te komen maken met het vissen op forel.
Hengels en andere benodigdheden zijn bij ons voor een gering bedrag te huur.
Ons personeel staat altijd voor u klaar.
U moet alles eens geprobeerd hebben in het leven, nietwaar?

Voor elk wat wils
Naast het vissen biedt Heioord nog tal van andere mogelijkheden voor jong en oud. We hebben een
mooie accommodatie met schitterend uitzicht over de visvijvers. U kunt de wandel- of fietsroutes volgen die door de VVV in deze omgeving zijn voorbereid, een step of fiets huren en nog veel meer.
Wilt u uzelf, uw familie, bedrijf of vereniging dus eens op een mooi dagjeuit tracteren? Kom dan eens naar Heioord toe. Gezelschappen kunnen een eigen vijver, met een geheel door ons verzorgde barbecueschotel, koud buffet of warm buffet krijgen voor een aantrekkelijke prijs. Ideaal voor het organiseren van uw personeelsfeest, familiefeest, verjaardag, bedrijfsuitje of verenigingsactiviteit.

Eindelijk uitbreiden …

Na de aanleg van de eerste 2 vijvers in 1989 en diverse uitbreidingen tot uiteindelijk 7 visvijvers in de jaren daarna, hebben we in 2003 een geheel nieuwe accommodatie gebouwd. Vooraf bleek ook al dat we een groot tekort aan vijvers hadden, want Forellenvijver Heioord barstte uit z’n voegen. Vandaar dat we, na enkele jaren van voorbereiding en overleg met Heemkunde-vereniging Hunsel, in 2004 ons weldoordachte nieuwe plan hebben ingediend.

Na 7,5 jaar van heel veel plannen indienen, voorafgaand hieraan 10 jaar van ruilverkaveling, gemeentelijke fusie, opnieuw plannen indienen, nieuwe contactpersonen bij de gemeente en opnieuw dezelfde plannen indienen, van de ene verbazing in de andere vallend, ontelbare besprekingen met de Heemkunde-vereniging, Gemeente, Natuurmonumenten, IKL, Gebiedsbureau, Provincie en adviesbureaus, talloze peperdure (vaak zinloze) onderzoeksrapporten, beplantingsplannen en bankgaranties en het bijna opgegeven te hebben, hadden we dan eindelijk 7,5 jaar later na vele teleurstellingen en ergernissen onze vergunning binnen voor het maken van een stukje natuur en educatie!!!! Het verhaal in een notendop, Har Coenen (mede-eigenaar van Heioord) kan er een boek over schrijven …

Zoals u in bovenstaand plan kunt zien, hebben we een heel mooi natuur-educatief plan opgezet met uiteraard ten eerste een grote en een iets kleinere vijver, die tevens geschikt zal zijn voor het vliegvissen. Daaromheen komen allerlei oude landschaps-elementen uit het gebied Heioord waaronder; heide, berkenbos, bremmen, hoogstamfruitbomen, wilde bloemenweide en een kikkerpoel.

Er zullen t.z.t. diverse educatieve spellen worden opgezet waaronder een kabouter-route.
Tevens komt er t.z.t. een educatief centrum met wisselende tentoonstellingen en nog veel meer …
We zullen u via deze website op de hoogte houden van de vorderingen.

Ook kunt u via onze website de laatste vorderingen bijhouden,
waar wekelijks nieuwe foto’s worden geplaatst:
Website: www.heioord.com

U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen. Vanuit onze accommodatie heeft u schitterend uitzicht op de vijvers en de nieuwe uitbreiding en kunt u, genietend van een kopje koffie met Limburgse vlaai of getapt glaasje bier of speciaal bier, de vorderingen met eigen ogen zien.

Het uitbreidingsperceel ligt naast het bestaande perceel en er kan dus gewoon gevist worden op forel en op vijver 5 tevens op grote zalmforellen.
Tijdens de paas- en pinksterdagen wordt er, zoals elk jaar, weer gratis zalmforel op alle vijvers uigezet.

Bent u alleen, dan is er meestal wel plaats vrijgehouden. Bent u met een groep of komt u in het weekend of tijdens de feestdagen, dan kunt u beter eerst reserveren of eerst even telefonisch contact opnemen met:

_______________________________________________________

Forellenvijver Heioord
Telefoon: +31 (0)475-566609
Email: info@heioord.com

Online reserveren kan ook via: Het online Rerveringsformulier >>
Website: www.heioord.com
_______________________________________________________

© Tekst, Ontwerp plan en fotografie Chantal Hermkens / Forellenvijver Heioord / Redactie deforelvisser.com