Tilapia; Tropische verrassing! Vanmorgen zijn dikke Tilapia’s tot 2 kg uitgezet bij Toms Creek in lelystad. Maar liefst 150 kilo gratis uitgezet: 100 kilo in forelvijver 6 en 50 kilo in forelvijver 2. Alle gevangen vis mag worden meegenomen voor consumptie!

Lees hier het laatste zomernieuws van 2017 bij Toms Creek met gratis uitzet van deze prachtige tropische vissoort >>

Tropische verrassing! Dikke Tilapia's tot 2 kg

Dikke Tropische Vis bij Toms Creek

Forelvijver 2 wordt vanaf woensdagavond (begin augustus 2016) omgetoverd tot een combivijver met Tilapiavis, Afrikaanse meerval en forel. Je kunt in deze combie-vijver vissen voor €13 p.p/dagdeel met uitzet van 2 forellen en 1 Afrikaanse meerval.

Tropische verrassing! Dikke Tilapia tot 2 kg

Vangst nieuws augustus 2016

11 Augustus 2016: Van de week weer 50 kg Tilapia uitgezet op vijver 2 en 6. Ze zijn niet makkelijk te vangen, maar Gregory Kort wist er gisteravond toch weer een aantal te vangen, actief vissende met de worm! Zaterdag 20 augustus tijdens de Ravendag kun je de fijne kneepjes van het Raven Trout (en Tilapia) Team leren!

Tilapia vangst nieuws augustus 2016 Tilapia vangst nieuws augustus 2016 Tilapia vangst nieuws augustus 2016

Wat is Tilapia?

Tilapia is een verzamelnaam voor een groot aantal soorten tropische zoetwatervissen uit de familie der cichliden. Al naargelang de ondersoort kunnen tilapia’s een lengte van 45 cm en een gewicht van 2,5 kg bereiken.

Oorspronkelijk stammen deze vissen uit Afrika, maar ze werden door de mens uitgezet in andere werelddelen, zodat deze vis ook voorkomt in de Noord-Amerikaanse Everglades. Het zijn muilbroeders, de bevruchte eitjes worden, afhankelijk van de ondersoort, door de moeder of door beide ouders in de bek uitgebroed.

Tilapia zeer populair als consumptievis in Europa

Sedert enkele jaren is deze vis ook in Europa populair als consumptievis. Ze stellen weinig eisen aan de waterkwaliteit, behalve een minimumtemperatuur van 20 graden Celsius.

Deze vissoort wordt gekweekt in verschillende landen, voornamelijk in China, de Filipijnen, Taiwan, Indonesië en Thailand. Ze kunnen gekweekt worden met plantaardig voedsel, dat voornamelijk uit soja en tarwe bestaat.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/

Hopelijk tot ziens in Lelystad!

 

Toms Creek Fishing Adventure
Meer info over Toms Creek Fishing Adventure >>

Uilenweg 2
8245 AB Lelystad
Tel.: 0657391850
Internet: www.tomscreek.nl
Email: info@tomscreek.nl