Rafael Rozema was winnaar van de Best Trout Bait Competition 2013.
Daaraan was een prijs verbonden van hengelsportmateriaal t.w.v. 250,-

Hij mocht zelf aangeven wat hij graag wou hebben en dat had hij al via Facebook aan mij doorgegeven. Zo heb ik voor hem een super leuk pakket kunnen samen stellen, waarmee hij ook een geheel nieuwe techniek kon gaan uitproberen nml.: de Tremarella-techniek! Hij moest alleen nog een hoofdlijn op de molen te laten zetten en wat onderlijnen erbij kopen en kon meteen aan de slag met al die leuke nieuwe hengelsportspullen.

Voor de juiste keuze van de hoofdlijn en onderlijn heb ik eerst even mijn facebookvrienden geraadpleegd en zij gaven Rafael allerlei mogelijkheden. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor een 0.18 oranje hoofdlijn Tubertini UD1 Orange 150m gekozen en 0.16 Gamakatsu onderlijnen met gekleurde haken maat 6 of 8. Een zeer goede keuze bleek later.


Hoofdlijn Tubertini UD1 Orange 150m, 0.18 oranje

Gamakatsu onderlijnen met gekleurde haken maat 6 of 8

Het forelvispakket bestond o.a. uit: Een Tubertini hengel met Tubertini-hengelrek om hem in te plaatsen, een Mitchell molen, Tremarella-kettingen, verschillende glaasjes, tremarella-dobbers, sborilino’s, 6 potjes deeg, geurstof en nog diverse handige artikelen voor lijnen op te bergen en haken te knopen. So, Ready to go Tremarella!


Het forelvispakket dat Rafael Rozema heeft gewonnen t.w.v. 250,- Best Trout Bait Competition 2013

De test met het nieuwe forelvis materiaal

Vangstverslag Rafael Rozema op vrijdag 14 februari bij de Pingo

Wauwie wat een geweldige dagje heb ik gehad!
Ik heb echt genoten van alle spulletjes!
En tevens ook nog eens leuk gevangen!

De 2e worp was het meteen bam! beet!! Ik wist niet wat me overkwam, haha. De vis leek echt sterk met zo’n dunne lijn en lichte gevoelige tremarella-hengel. Wel echt kei gaaf!!

Ik had op een gegeven moment al 13 vissen gevangen! Daarnaast had ik er veel verspeeld en ontzettend veel aanbeten gehad, maar helaas beten ze niet erg hard door die dag. Er waren zo’n kleine 15 mensen en iedereen had maar 1 of 2 vissen. Ze wilde niet echt en beten erg zacht. Soms maar 1 of 2 tikjes en dan weer niks.
Maar ik bleef maar vangen!!
Veel heb ik met wasmotten en combi’s van wasmotten met powerbait gevangen. Daarnaast ook met morio-wormen, stukjes frikandel en spek.

In het begin kreeg ik ontzettend veel commentaar van de oudjes die daar allemaal zaten te vissen of even langs kwamen om te kijken. Ik kreeg van alles te horen, zoals;
“Tril niet zo met je hengel!”
“Hou je hengel eens lager man”
“Vis je met zo’n hengel? Dat kan toch niet!”
“Waarom schudt je zo, dat is toch nergens voor nodig!

Enkele van de vele opmerkingen die ik kreeg.

Als ik het hun wilde uitleggen, liepen ze weer weg.
En ik dacht: “Nou, laat ze maar lekker denken en roepen. Ik heb in ieder geval mega veel vangplezier!
En ja hoor, na ongeveer 1,5 a 2 uur bleef ik vangen, beet op beet!
Toen kwamen ze weer een voor een terug om toch eens te vragen hoe en wat ik eigenlijk precies aan doen was. En ik grinnikte uiteraard in mezelf.

Zelfs onder het praten, kreeg ik veel aanbeten en kon ik vis vangen en je hoorde dat ze tegen elkaar zeiden “poeh! je bent aan praten met die jongen en hij blijft maar vangen!” Ja, dan gaat er toch heel stiekem een onwijs leuk gevoel door je heen. Eerst willen ze niks van me weten en hebben ze allemaal commentaar en nu willen ze ineens alles weten!

Kortom; Ik heb erg genoten!
Ik had nog meer hengels bij me, maar voortaan is er nog maar 1 hengel voor mij. En dat is uiteraard de tremarella hengel !!!
|
V

Helaas heb ik in m’n eentje gevist, omdat Mariska naar school moest. De volgende keer, als ze mee gaat, zal ik ook meer foto’s maken en opsturen!

Rafael Rozema

Best Trout Bait Competition 2013
Best Trout Bait Competition 2013; Bekijk hier alle 77 deelnemers >>
En de winnaar van Best Trout Bait Competition 2013 is? >>

© Tekst / Fotografie: Rafael Rozema / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.