Op zondag 1 september werd de vierde en laatste wedstrijd gevist in de strijd om de Heioord-Lindeboom trofee 2013. De koplopers hebben in de drie voorgaande wedstrijden een redelijke voorsprong opgebouwd, maar desondanks blijft het een spannende eindstrijd. Zeker omdat veel vissers nog kans maken op één van de vijf finaleplekken voor het Nederlands Kampioenschap Forelvissen.

In de eerste werd er direct goed gevangen en de forellen bleken zich vooral op te houden rond de hoogste steknummers. Dat blijkt uit het feit dat de 5 hoogste steknummers liefst twee derde van de totale vangst binnen hengelen. Rob Simons profiteerde optimaal met een uitzonderlijke prestatie van 7 stuks in één ronde, gevolgd door Toon van Esch en Jo Geusen met 6 stuks.

In de tweede ronde werd er nog redelijk gevangen. Rob Simons hield de leiding met 4 verse forellen. Anton Lalieu en Paul Karyodrono wisten eveneens 4 forellen te vangen, maar konden door een mindere eerste ronde niet aanhaken bij Rob.

Na de pauze liepen de vangsten terug. Christian van Hedel wist desondanks 4 forellen te vangen, gevolgd door een viertal vissers met 3 vissen. De 2 bijgevangen vissen van Rob hielpen hem echter zijn voorsprong te behouden.

In de beslissende laatste ronde zou ook de beslissing voor het kampioenschap vallen. Koploper Thieu Smeets had alleen nog concurrentie van Toon van Esch. Deze maakte van de laatste ronde een ware inhaalslag en ving 5 forellen om op een totaal van 15 te komen. Rob Simons ving opnieuw twee forellen en kwam eveneens op een totaal van 15 uit. Omdat beide vangsten een exact gelijk gewicht opleverden moesten zij de dagprijs delen. Omdat Thieu op 11 forellen bleef steken ging het kampioenschap net aan hem voorbij en blijft de Heioord-Lindeboom bokaal in Nederland. Toon van Esch prolongeert daarmee zijn titel van 2012. Toon gefeliciteerd met deze prestatie!

Het Heioord team voor het NK 2013 bestaat uit Toon van Esch, Rob Simons, Uysal Haydar, Jan Bongers en Peter Geusen. Aan hen de eer om Heioord te vertegenwoordigen bij de landelijke finale op 5 oktober in Heelweg bij forellenvijvers De Kool.

Bekijk hier de volledige uitslag van de wedstrijd >>

Bekijk hier enkele foto’s van de wedstrijd:

Hopelijk tot 2014 !

Lees hier het verslag van de derde voorronde, gehouden op 23 juni 2013 >>
Lees hier het verslag van de tweede voorronde, gehouden op 26 mei 2013 >>
Lees hier het verslag van de eerste voorronde, gehouden op 14 april 2013 >>

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com