Op zondag 18 september werd de eerste open Nederlandse kampioen jeugd forel vissen georganiseerd door Berkley op forellen visvijver het Smallert.

Toon van Esch het jongste team lid van het Shimano Trout Team heeft de verwachtingen die, de coachen Peter Negerman en Rob Hens hadden ruim over troffen al weken van tevoren heeft Toon met deze mannen getraind. Tijdens de training werd er sterk aandacht besteed aan de Trigger X aaspresentatie en als klap op de vuur pijl werd er getraind met de legendarische forelhengel De Alivio Super Sensitive. Als snel werd duidelijk dat Toon talent voor deze visserij heeft . Deze jonge man zagen we dan ook tijdens elke training groeien en zich ontwikkelen tot en goede technische visser .Het gebruik en in zicht hoe kleuren en vormen te gebruiken keuze hengel en montage,s . Dit heeft dan zeker zijn vruchten afgeworpen en het bewijs maar weer dat Trigger X een top product is.

De techniek die Toon deze dag heeft gebruikt het is deTrigger X DUCKY wil jij weten hoe jij deze te maken is ga dan naar YOU TUBE en kijk onder Shimano Forel TV afl. No:1. Toon heeft deze dag met twee kleuren Trigger X gevist Black Holo gemengd met een beetje Pearl White en een beetje Trigger X Gel om het geheel soepel te maken hier mee krijg je de kleur grijs. De tweede kleur Yellow Holo deze gemengd met Pearl White en ook weer wat Trigger X Gel erbij. Vervolgens hebben we deze in een grote spuit gedaan wat het voordeel is dat het droog blijft met regen en zo kun je de juiste dosering toe passen. Toon nam van deze 2 kleren elk een klein beetje en rolde deze tegen elkaar zo krijg je en mooi contrast verschil voor meer informatie hier over kun je de Trigger X Trout Guide folder verkrijgen bij de Trigger X verkoop punten.

De nieuwe Alivio Super Sensitive 2012 hebben zeker indruk gemaakt Toon heeft de wedstrijd hiermee gevist en heeft de kwaliteit van de hengels goed naar boven gehaald deze hengel heeft zich zeker dan weer bewezen, begin 2012 zijn de nieuwe Shimano Alivio Super Sensitive verkrijgbaar in de hengelsportzaken.

Het was een spannende wedstrijd en het niveau van de jeugd was hoog. Als Coach zijn wij natuurlijk super trots op Toon Proficiat met je overwinning namens de Shimano Crew.

Links Rob Hens in het midden Toon van Esch en rechts Peter Negerman.

© Tekst / Fotografie: Rob Hens, Peter Negerman / Redactie deforelvisser.com