Op 17.04.2011 is dan officieel de TFT Trout Serie A 2011 ook van start gegaan in Nederland.

Deze promotietour wordt o.a. mogelijk gemaakt door Hengelsport Hennie Kruidenier, TFT Trout Fishing -Tackle Event Marketing , Fishing Tackle Max en Berkley en het Berkley Trouttec team.

De eerste wedstrijd die op het programma stond was gepland in Diepenheim bij forellenvijvers Deep’n. In totaal waren er 29 deelnemers waaronder ook enkele deelnemers uit Duitsland die toch al een redelijke tijd meedoen aan de TFT wedstrijden in Duitsland en vooral veel vissers uit heel Nederland.

Alle deelnemers waren er om 07:30 aanwezig waarna de loting van de steknummers werden verricht. Van 08:00 t/m 09:00 uur had een iedereen ruim de tijd om zijn materiaal op te tuigen, nog een kop koffie te nemen en vooral de vijver te observeren waar de forellen zich al geruime tijd actief lieten zien.

Om 09:00 klonk dan ook eindelijk het beginsignaal, waarna ongeveer 80% van de vissers tijdens de eerste worp al met een kromme hengel stonden. Het eerste uur waren de forellen niet te houden en werden dan ook in grote getale gevangen, vooral het eerste uur bleek toch dat de forellen zich in de bovenste regionen van het water bevonden waardoor het gebruik van de diverse glastechnieken zich toch ook deze keer weer heeft bewezen.

Na een uur werden de forellen toch een stukje voorzichtiger en had iedereen toch moeite om nog enkele vissen te verschalken, in deze periode bleek toch de Berkley PowerBait in combinatie met een Pose BG15 het meeste resultaat te hebben.

Om 11:30 klonk het eindsignaal van de 1e ronde waarna er een pauze was van een uurtje. Tijdens de eerste telling in de pauze bleek toch dat er een aantal vissers waren die al rond de 20 forellen hadden weten te vangen. Er werd gevist in 4 vakken en tijdens de eerste telling was in vak A Klaus Dieter Endert koploper met 29 forellen, 1e in vak B waren 3 deelnemers met 10 forellen, vak C Dennis Blanken met 12 forellen en vak D Christian Saint Seve met 21 forellen.

In de pauze werd er uiteraard nog even genoten van een van de vele lekkere versnaperingen die forellenvijvers Deep’n te bieden heeft waarna iedereen zich rond 12:25 toch maar weer naar zijn hengels begaf om aan te vangen met de 2e ronde. Net als aan het begin van de 1e ronde bevonden de forellen zich ook nu weer in de bovenste regionen van het wateroppervlak, waardoor er dus ook direct weer vele forellen in het net belanden. Tegen het einde van de 2e ronde steeg de spanning dan ook aanzienlijk om dat er in de diverse vakken enkele vissers nog steeds erg dicht bij elkaar stonden.

Om 15:00 uur klonk het eindesignaal en was de eerste TFT Trout Serie A 2011 wedstrijd in Nederland een feit. Al met al bleek na de laatste telling dat er toch 456 forellen waren gevangen door 29 vissers.

De totaal winnaar is van de 1e TFT Trout Serie A in Nederland is geworden Klaus Dieter Endert met 42 forellen. De overige vakwinnaars waren Christian Saint Seve met 31 forellen, Guido Brauckmann met 19 forellen en Andreas Kobler met 16 forellen. Al deze vakwinnaars hebben een ticket gewonnen voor de finale van de TFT Trout Serie A die dit jaar wordt gehouden op 23 oktober bij forellenvijver Deep’n in Diepenheim.

Na de prijs uitreiking en de diverse prijzen in de verloting heeft iedereen zich nog even op het terras gezet omdat de forelvissers uiteraard nooit uitgepraat raken over de diverse Tremarella technieken.

Er kan geconcludeerd worden dat het een zeer geslaagde en leerzame dag was en voor vele vissers en toeschouwers waarvan er nog vele van zullen volgen.

Uitslag TFT Trout Serie A
17-04-2011 Forellenvijvervijver Deep’n in Diepenheim

De volgende TFT Trout Serie a forellenwedstrijd is op 22 mei bij forellenkwekerij ’t Smallert in Emst. Hierna volgt er de Duo wedstrijd op 29 mei bij Forellenvijver Deep’n in Diepenheim.

Voor aanmeldingen of informatie kunt u terecht bij de deelnemende forellenvijver of bij:
Hengelsport Hennie Kruidenier
Spoelsterstraat 45
7481KE Haaksbergen

Tel: +31(0)535723679

E-mail: hkruidenier@hetnet.nl
Website: www.hengelsport-kruidenier.com

© Opmaak: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com