Ik was wel eens benieuwd wat Lars Lindemann zo boeit aan het forelvissen. Alhoewel hij woonachtig is in Duitsland, zie je hem ook veelvuldig aan de Nederlandse visvijvers en als er ergens een tremarella-wedstrijd wordt gehouden, dan is hij meestal wel van de partij. De top 3 is dan geen uitzondering voor hem, maar meer eigenlijk de regel. Vissen dat kan hij wel en bovendien spreekt hij ook nog eens zeer goed Nederlands. Lars Lindemann is dus een echte BF’er!

Lars is daarnaast ook bekend van de vele video’s die hij in Duitsland gemaakt heeft, waarin hij heel duidelijk uitlegt met wat voor technieken je allemaal kunt vissen op forel, welke montages, vele aassoorten en nog veel meer. Ik heb er in ieder geval al veel van geleerd en van alles toegepast, waardoor het vissen op forel er weer een hele nieuwe dimensie voor mij heeft bij gekregen.

Ik vroeg hem of hij eens kon vertellen waarom forelvissen zo’n enorme passie voor hem is geworden. Dat wou hij mij graag vertellen, maar dan in dit geval toch liever in het Duits. Geen probleem Lars! en leuk dat je dit met ons wilt delen. Lees hier zijn verhaal (voor jullie vertaald vanuit het Duits);

Ik maak al 30 jaar jacht op forellen.
Forelvissen is voor mij een deel van mijn leven!

Ik vind het heerlijk om forellen te vangen met de tremarella-techniek en mijn ervaringen aan andere forelvissers door te geven. Dat doe ik nu al 5 jaar tijdens de – TFT Trout Serie A – en andere forelvisevenementen door heel Europa.

Je weet nooit vooraf wat je vangt aan een forellenvisvijver, want vissen op een forellenvijver zit altijd vol verrassingen.

Ik heb als kind altijd dicht bij de natuur geleefd en heb het vissen op de leeftijd van 6 jaar van mijn oom in de buurt van Dokkum in Nederland geleerd. Het gevoel een vis aan de haak te hebben is niet te beschrijven. Als je het zelf beleefd hebt, zal je voor altijd blijven facineren en je hobby voor de toekomst worden.

Mijn grootste succes was toch wel het winnen van de zilveren medaille 2011 bei de 3.Sport Fishing World Championships in forelvissen in Italië, behaald met het Duitse DAV-Forellenteam.

Het kameraadschap onder forelvissers is groter dan in welke vissport dan ook. Iedereen leert van elkaar en er is altijd wel weer iemand die een truc kent om uit te proberen en zo succesvoller te worden in het vissen op forel.

Juist om deze reden zal ik, zolang het mijn gezondheid toelaat, altijd verder kunnen en willen komen in het vissen op forellen.

Lars Lindemann

TFT Trout-Fishing-Tackle
Gartenstraße 5
38315 Schladen
GERMANY
www.teamtft.de & www.tremarella.com


Een schitterende zalmforel gevangen door Lars!

Ich stelle seit über 30 Jahren der Forelle nach.
Forellenangeln ist für mich ein Teil meines Lebens!

Ich liebe es Forellen mit der Tremarella-Technik zu fangen und meine Erfahrungen an andere Forellenangler
weiterzugeben, das mache ich nun 5 Jahre auf der – TFT Trout Serie A – und anderen Forellenveranstaltungen in Europa.

Am Forellensee kann man nie wissen was man fängt, angeln am Forellensee lebt von Überraschungen.

Ich bin als Kind immer in der Natur gewesen und habe das Angeln im Alter von 6 Jahren von meinem Onkel in der Nähe von Dokkum in den Niederlanden gelernt. Das Gefühl einen Fisch an der Angel zu haben ist nicht zu beschreiben, man muß es
selber einmal erlebt haben, dann lässt einen dieses Hobby nicht mehr los.

Mein größter Erfolg war der Gewinn der Silbermedallie 2011 bei den 3.Sport Fishing World Championships im Forellenangeln
in Italien mit dem deutschen DAV-Forellenteam.

Die Kameradschaft unter den Forellenanglern ist größer als in allen anderen Angelarten, jeder lernt von jedem und jeder Forellenangler kennt einen Trick den man ausprobieren kann um seinen Fangerfolg zu verbessern.

Aus diesem Grund werden ich solange es meine Gesundheit zulässt weiter auf Forellen angeln.

Lars Lindemann

TFT Trout-Fishing-Tackle
Gartenstraße 5
38315 Schladen
GERMANYwww.teamtft.de & www.tremarella.com


Lars Lindemann eindigde onlangs nog op gedeeld tweede plaats met 15 vissen tijdens de De Frans Thé Cup bij de Kool op 10 maart 2013.

follow us on the ORANGE way

www.teamtft.de

Wir freuen uns auf Euren Besuch,

Euer

TFT Team Germany

© Tekst / Fotografie: Lars Lindemann / TFT Team Germany en Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com