Mooie testdag rookovens Multismoke; Chantal Hermkens heeft ons gevraagd om enkele rookovens van Multismoke te testen. Vanwege het mooie weer dat is verspeld, wordt maandag 9 mei 2016 ingepland. De locatie waar een en ander plaats gaat vinden, is bij Chantal thuis in Ittervoort.

Mooie testdag rookovens Multismoke bij Chantal thuis

Zo rijden Lies en ikzelf, deze zonovergoten maandagochtend rond half tien vanaf de camping richting het Limburgse land. De reis verloopt voorspoedig en wij arriveren om kwart voor elf bij Chantal en haar man Har in het mooie dorpje Ittervoort. We worden gastvrij onthaald en onder het genot van een kop koffie bespreken we de testplannen van vandaag.

testdag rookovens MultismokeTestdag rookovens Multismoke

testdag rookovens Multismoke

Testdag rookovens Multismoke

Chantal heeft al een vijftal verschillende rookovens klaarstaan in haar schitterende tuin (hobby van Har) en we besluiten om twee modellen daadwerkelijk te testen. Het zijn de modellen HM 8540 VL en HM 8530 S. We kletsen nog wat gezellig en tegen twaalf uur ga ik de vis prepareren.

testdag rookovens Multismoke

Testdag rookovens; 8540 VL

Chantal heeft voor de vis gezorgd. Ze komen rechtstreeks van Forellenvijver Heioord. Ze heeft de forellen en zalmforellen goed schoongemaakt en een gedeelte, op mijn verzoek, zondagavond al in een pekelbad gezet. Het andere gedeelte maken we hier rook klaar. We beginnen met de 8540 VL. Een mooi afgewerkte voorlader. Al snel hebben we dit model op temperatuur en kan de forel er in. Nu is het geduld hebben en rustig de vis laten garen en roken. Ondertussen maken wij foto’s en video opnames. Daarnaast drinken we nog maar eens een pot koffie leeg.

Forellen Forellenvijver HeioordForellen en zalmforellen vers gehaald bij Forellenvijvers Heioord

testdag rookovens Multismoke

Het weer werkt perfect mee en het begint al aardig warm te worden. Na een klein uurtje is de vis klaar en als we de schuif omhoog doen, zien we een aantal prachtige goudgele forellen. We laten ze nog even hangen voor het nagaren en het afkoelen.

testdag rookovens Multismoke

Testdag rookovens; 8530 S

Dan gaan we aan de slag met model 8530 S. Dit is een bovenlader en ietsje kleiner. Hier hang ik een tiental forellen en 2 zalmforellen in. Deze komen uit het pekelbad. Rond half drie is alles op stoom en nu is het ook weer rustig wachten en de temperatuur in de gaten houden. Na 45 minuten zijn de forellen klaar. Ook nu weer een schitterend resultaat met prachtige goudkleurige gerookte forellen.

gerookte forellen testdag rookovens

De zalmforellen blijven nog een half uurtje hangen maar dan zijn deze ook klaar. Super zoals ze er uit zien.

gerookte forellen testdag rookovensDe gerookte zalmforellen; Super zoals ze er uit zien

Onder het genot van een drankje

Har is inmiddels aangeschoven en het wordt steeds gezelliger hier in hun tuin. Gevieren hebben we het over van alles en nog wat onder het genot van een drankje. De forellen zijn inmiddels afgekoeld en nu is het tijd om ze te proeven. De tafel wordt uiteraard buiten gedekt. Chantal creëert witlof salade met haar wijd en zijd bekende cocktailsaus. Daarnaast warm afgebakken broodjes en ….. natuurlijk de zojuist gerookte forellen. Ik kan je verzekeren, een delicatesse. We eten er goed van en laten het ons voortreffelijk smaken. Dit alles bij een aangename temperatuur en een ondergaand zonnetje. Genieten geblazen dus …. wat wil een mens nog meer.

Mooie-testdag-rookovens-Multismoke-2

Heerlijk gerookte forel tijdens testdag rookovensGerookte forellen. Ik kan je verzekeren, een delicatesse. We eten er goed van en laten het ons voortreffelijk smaken!

Super testdag

Weer zo’n superdag om bij te schrijven in de annalen. Het is erg gezellig geweest hier bij Chantal en Har en we hebben veel tijd besteed aan het testen van de Multismoke rookovens. Om 21.00 uur nemen we afscheid en rijden met een goed gevoel weer naar onze camping in Sint Oedenrode.

Hoe je rookmot, aanmaakhout en rookhout gebruikt in een rookoven kun je in dit artikel lezen: Rookmot geeft heerlijk gerookte smaak aan vis en vlees.

Meer info over rookovens van Multismoke vind je hier.

_Nol_van_Zoest

Nol van Zoest (VIP van deforelvisser.com) en Lies.