t Smallert in Emst; Er is altijd voormaak voor iedereen. Zoals jullie wellicht weten kun je er vissen op forel en vliegvissen. Daarnaast is Gezinspark ’t Smallert ook zeer actief in het organiseren van evenementen voor kinderen. Zo kun je deel nemen aan de kindervismiddag, met goed weer lekker spelen en ravotten in het speelpark en bij wat minder goed weer je vermaken in de kaarsenmakerij. In dit artikel meer info over het speelpark, de kaarsenmakerij en de kindervismiddag bij Gezinspark ’t Smallert in Emst.

Kindervismiddag, speelpark, kaarsenmakerij 't Smallert

Speelpark ’t Smallert

Speeltoestellen voor groot en klein in een mooie, groene omgeving! Lekker klimmen, klauteren, schommelen, glijden en varen in ons uitgebreide speelpark.

Er zijn een aantal wateractiviteiten zoals de indianenkano’s, pontjes, stapstenen en een grote waterglijbaan. Maar ook trampolines, klimtoestellen, een kabelbaan en spectaculaire glijbanen ontbreken natuurlijk niet in ons park. Ook kan er lekker gedanst worden onder onze Yalp Sona, een boog met spelletjes op muziek. In de pannakooi kunnen de kinderen hun vaders aftroeven met hun voetbalkunsten.

De afgelopen tijd zijn een aantal nieuwe speeltoestellen toegevoegd aan ons speelpark. Zo werd er al een nieuw water-en-zandtoestel geplaatst en is er een familieschommel “nieuwe stijl” en een vogelnestschommel bijgekomen. Zo proberen we regelmatig weer iets leuks aan ons park toe te voegen om het uitdagend en van deze tijd te houden.

Vanaf ons terras heb je een goed overzicht over het speelparadijs. Zo kunnen ouders, grootouders en begeleiders met een gerust hart de kroost hun gang laten gaan en zelf even bijkomen met een lekker hapje en drankje.

Tips Speelpark ’t Smallert

* Geeft het weerbericht aan dat Emst een buitje kan verwachten? Houd dan in je achterhoofd dat het een voorspelling is. Negen van de
tien keer is de voorspelling erger dan de werkelijkheid. En kinderen? Die maakt het niks uit of het nou regent of dat de zon schijnt. Zij
gaan gewoon spelen. Je kunt altijd even binnen schuilen voor een buitje.
* Bij warm weer is het aan te raden een parasol mee te nemen.
* Zwemkleding, droge kleding en een handdoek zijn vaak geen overbodige luxe. En bedenk: ook volwassenen stappen wel eens
onhandig uit een kano!
* Neem zwembandjes of reddingsvestjes mee voor de kleintjes (zwembandjes zijn over het algemeen ook bij ons te koop).
* Voor onze speeltoestellen gelden bepaalde gebruiksregels. Minimale lengtes en maximale gewichten zijn een voorbeeld hiervan. Bij
aankoop van je kaartje ga je hiermee automatisch akkoord. Je kunt uiteraard de reglementen bij ons opvragen.Openingstijden:
1 april t/m 31 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Koningsdag gesloten.
1 november t/m 31 maart gesloten.
 

 
Speelpark-gezinspark-t-smallert2 Speelpark-gezinspark-t-smallert3

Kaarsenmakerij ’t Smallert

Is het geen lekker weer voor het speelpark vandaag? Dan kun je je altijd vermaken in de kaarsenmakerij want is het lekker warm, maak je mooie kaarsen én we hebben warme chocomelk in ons restaurant! Link naar Kaarsenmakerij ’t Smallert.

Kaarsenmakerij-t-smallert-emst2

Info Kaarsenmakerij ’t Smallert

In onze ambachtelijke kaarsenmakerij kun je volgens de eeuwenoude methode je eigen kaarsen dompelen. Nadat ze van een mooi kleurtje zijn voorzien, mogen ze mee naar huis genomen worden. Je kunt kiezen uit verschillende workshops: dompelkaarsen, een vlechtkaars of een fakkel maken. Tijdens het kaarsen maken wordt er een film vertoond waarin wij uitleggen hoe wij onze eigen kaarsencollectie vervaardigen. Een leuke activiteit voor familie-uitjes, verenigingen, schoolreisjes en kinderfeestjes!
 
Niet alleen de workshops zijn de moeite waard om te bezoeken; ons gezellige kaarsenwinkeltje mag er ook zijn. Een groot deel van de collectie komt uit ons eigen atelier waar wij onze creativiteit los laten op het mooie, herbruikbare product dat paraffine heet (oftewel kaarsvet). De ambachtelijke manier van werken maakt dat er aan elke kaars de nodige aandacht is besteed. Ons assortiment is uniek, je zult versteld staan van de mogelijkheden! Niet alleen sierkaarsen maar ook gelegenheidskaarsen voor bijvoorbeeld een geboorte, verjaardag, huwelijk of begrafenis vind je in onze collectie. Veel van deze kaarsen kunnen gepersonaliseerd worden met een naam, datum of foto. Vraag ons naar de mogelijkheden!
 
Met het oog op “groen” recyclen wij ook oud kaarsvet. Door het zorgvuldig te sorteren, zeven en zuiveren kunnen we resten kaarsvet weer mooie creaties maken. Je kunt je restjes altijd bij ons inleveren. Dan zorgen wij dat het op een mooie manier hergebruikt wordt.
 
Openingstijden kaarsenmakerij ’t Smallert:
1 april tot en met 31 augustus: 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 18.00 uur
1 september tot en met 31 oktober: 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 17.00 uur
1 november tot en met 31 december: dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur
1 januari tot en met 31 maart: woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur
 
In de kerst- en voorjaarsvakantie dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten.
 
Kaarsenmakerij 't Smallert

Kindervismiddag bij ’t Smallert

Forelvissen is voor iedereen. Jong en oud; Kindervismiddag!
Daarom organiseren wij op 14 juni een kindervismiddag. Deze activiteit is speciaal voor kinderen die het leuk en spannend vinden om te vissen. Voor €10,50 per persoon kun je hier aan meedoen. De prijs is inclusief het gebruik van een hengel, aas, een visgids die de fijne kneepjes uitlegt, een glaasje ranja en een visdiploma!

Per kind mag er één begeleider (ouder) gratis naar binnen. Maar wanneer je als begeleider ook wilt vissen kan dit natuurlijk ook!

Vol is vol, dus geef je snel op voor de kindervismiddag door een mail te sturen naar info@smallert.nl.

Zien we je dan!

Check voor meer info ook hun facebookpagina: https://www.facebook.com/events/1267333173381666/?ti=icl

Dat de Kindervismiddag vorig jaar zeer geslaagd was kun je wel zien aan deze foto’s. Jong geleerd is oud gedaan en het enthousiasme spat er vanaf. Leuk om te zien hoe ook de kids zich super vermaken tijdens het vissen op forel!

Impressie Kindervismiddag bij Gezinspark 't Smallert in Emst Impressie Kindervismiddag bij Gezinspark 't Smallert in Emst Impressie Kindervismiddag bij Gezinspark 't Smallert in Emst Impressie Kindervismiddag bij Gezinspark 't Smallert in Emst

Superleuk! Woensdag 14 juni is de volgende kindervismiddag!

Hopelijk tot ziens bij ’t Smallert in Emst!

Gezinspark ‘t Smallert
Meer info over ’t Smallert >>

Smallertsweg 8
8166 KD Emst
Tel.: 0578-661621
Internet: www.smallert.nl
Email: info@smallert.nl