Steun voor de visser met een beperking hebben we hard nodig.. Graag vraag ik dan ook uw aandacht voor dit geweldige initiatief. Het gaat om mensen met een beperking. Door de, soms onbegrijpelijke, bezuinigingen komen mensen met een beperking nauwelijks of zelfs helemaal niet meer buiten. De Forelvisbuddies heeft zich het lot van deze mensen aangetrokken en organiseren dagjes uit om ze uit die sleur te halen en ze in de buitenlucht eens heerlijk in het zonnetje te zetten. Even een dagje niet meer in de zorginstelling, even vrij en verzorgd vissen met een ervaren forelvisser die voor de (vis technische) begeleiding zorgt. Voor de mensen met een beperking is dit de enige manier om eens lekker buiten te komen.

Uw Steun voor de visser met een beperking hebben we hard nodig

Steun voor de visser met een beperking bij Forelvisbuddies

Forelvisbuddies maakt het mogelijk om, in overleg met de zorginstellingen, mensen met een beperking naar de vijvers te krijgen. Dit keer is deze dag gepland bij Forellenvijver Heioord, te Neeritter. De datum is zaterdag 14 oktober 2017.

De Forelvisbuddy

Het is niet eenvoudig om een dag te organiseren, vooral op medisch vlak. De verzorging wordt immers volledig overgenomen van de zorginstelling. De doelstelling bestaat uit 3 componenten. De eerste is om bij valide vissers de schroom weg te nemen om eens met een mindervalide te gaan vissen.

Haal mensen met een beperking uit de verzorgingshuizen

Het tweede aandachtspunt is, en niet minder belangrijk, om mensen met een beperking uit de verzorgingshuizen te halen en lekker in de buitenlucht te laten genieten van een dagje forelvissen. Als laatste betekent die dag dat het verzorgend personeel wat lucht krijgt en meer aandacht kan besteden aan hen die niet mee kunnen of willen.

Een Forelvisbuddie visdag in het noorden en een in het Zuiden

Onze mensen achter dit initiatief gaan de vijverexploitanten af en overleggen wat de kosten zijn en wat er die dag nodig is. Zo moet er een lunch komen voor iedereen en moeten er makkelijk toegankelijke toiletten zijn waar we de zorg kunnen bieden die er op dat moment nodig is. Reizen is voor veel mindervaliden een groot probleem. Daarom organiseren we deze visdagen door het hele land. We doen dat twee keer per jaar. Een keer in het zuiden en een keer in het noorden.

Uw Steun voor de visser met een beperking hebben we hard nodig

De kosten worden betaald uit de ondersteuning van bedrijven en organisaties. En juist Uw Steun voor de visser met een beperking hebben wij nodig om dit mogelijk te maken. Elke € 100,00 is dan welkom. De kosten van die dag liggen tussen de € 600,00 en € 800,00 per visdag. De buddy betaald inschrijfgeld om de persoon met een beperking kosteloos te laten vissen. Om die kosten zo laag mogelijk te houden is financiële ondersteuning een must. Daarom zoeken we een jaarlijkse financiële steun om dit initiatief waar te maken.

Waar gaat uw bijdrage naartoe?

Onderstaand treft u een kostenoverzicht aan van de laatste buddy dag in Lelystad. We willen graag open en transparant de stand van zaken geven. Het geld gaat rechtstreeks naar de ontvangende visvijver exploitant. Deze geeft de stand van zaken aan ons door en zo kunnen we berekenen hoe hoog het inschrijfgeld voor de visbuddy wordt. Klinkt misschien raar om de buddy ook nog eens te laten betalen. Maar dit concept werkt.

Wij werken volledig vrijwillig

Omdat de organisatie berust op vrijwilligers hebben wij geen onkosten. Alle binnengekomen bedragen gaan volledig naar de organiserende vijverexploitant van die dag. Op www.forelvisbuddies.nl kunt u de dagindeling vinden.

Onderstaand een video-impressie van de visdag op 13 mei bij Toms Creek jl.:

Bron YouTube,: https://youtu.be/UGTwtR4kCK4

Neem contact met ons op en steun een visser met een beperking

Wilt u meer weten over de Forelvisbuddies dan kunt u contact opnemen met Chantal Hermkens:

Contactgegevens:
Kastanjestraat 6,
6014EE Ittervoort
Email: info@forelvisbuddies.nl
Telefoon: 0031475568228

Wij vragen niet om grote bedragen, nogmaals elke € 100,00 is welkom. Het gaat immers om het welzijn van de mindervaliden. Of kijk voor meer info hier op onze website.

Als dank een brede glimlach

Onze beloning? Een brede lach op het gezicht van zowel de buddy als de mindervalide.

Ger Gilissen
Commissielid Forelvisbuddies

Website Forelvisbuddies: www.forelvisbuddies.nl
Facebook Forelvisbuddies: https://www.facebook.com/forelvisbuddies/