Bergeinde, 29 september 2012

Lees hier een kort verslag van zondag 30 september >>

In alle vroegte, het was nog stik donker, arriveerde de eerste vissers al om 06:10 uur bij Forellenvijver Bergeinde in Opoeteren voor de strijd om de Shimano European Trout Masters 2012. De vissers moesten namelijk al om 07:00 uur aanwezig zijn. Bij aankomst kreeg iedere deelnemer een Shimano-pakket waarin 7 potjes met verschillende kleuren van de het allernieuwste forellendeeg van Dynamite Baits Floating Trout Bait zaten, de Trigger X Baitformer, waarmee je binnen een handomdraai de perfecte wasmotimitatie maakt van het forellendeeg, een tube Trigger X feromonen gel en een pakketje Trigger X Honey Worms. Het aas waar de vissers mee moesten vissen en dat beloofde dus veel goeds.


Forellenvijver Bergeinde in Opoeteren lag er weer schitterend bij.

Om 09:00 uur werd er gestart met de eerste manche en moesten de 19 teams van elk 3 vissers uit heel Europa (waaronder België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Bosnië en Kosovo, laten zien wat ze in hun mars hadden. Aan de schitterende uitrustingen van de vissers kon je wel zien dat zij goed voorbereid waren. Sommige hadden wel 12 verschillende hengels bij zich die allemaal op een verschillende manier waren opgetuigd. Voor alle omstandigheden een oplossing en meteen binnen handbereik in de rekken achter zich.

Het weer was wisselvallig als ook de vangst, maar gelukkig bleef het wel het grootste gedeelte droog. Een hele opluchting voor mede-eigenaar Marcel Coenen die deze dag tot in de puntjes had verzorgd. Het terrein lag er, zoals altijd weer prachtig bij, mooie tenten, vlaggen en aan de innerlijke mens was natuurlijk ook gedacht met hamburgers, saté, heerlijk Belgische biertjes en uiteraard koffie met de heerlijke Limburgse vlaai.


Marcel Coenen had alles onder controle!

De luchtdruk was niet gunstig en sterk stijgend, waardoor de vangst waarschijnlijk iets tegen viel. Morgen staan de sterren er waarschijnlijk beter voor. Het beloofd prachtig weer te worden, met de mooiste volle maan van het jaar, volgens de chinezen (15 augustus in hun kalender). Met een stabiele hoge drukwig zouden het ideale omstandigheden moeten zijn om heel veel forellen te vangen. Het beloofd daarom nog een zeer spannende strijd te gaan worden en het kan nog alle kanten op.


André Piters en Kris Sloof namens Shimano bereiden het wegen van de forellen voor

Ook morgen wordt er dus nog de hele dag gestreden. Ron de middag zal bekend zijn wie als team de titel in de wacht gaat slepen. Na de middag zal de top 19 nog gaan strijden om de individuele titel Shimano European Trout Masters 2012. Kom ze aanmoedigen! Misschien kun je er ook nog wat van leren!

Lees hier meer info >>

Bekijk hier een impressie van de dag:

Lees hier een kort verslag van zondag 30 september >>

Hopelijk tot ziens bij:

Forellenvijver Bergeinde
Vossenstraat 1,
3680 Opoeteren (Maaseik). België
Tel.: +32 (0)89 – 85 53 56
Email: info@bergeinde.com
Website: www.bergeinde.com