Snake Lake wordt de nieuwe sensatie bij de Berenkuil voor commercial vissers. De commerciële vaste-stok-vissers kunnen niet wachten op de opening van Snake Lake. Dit wordt de grootste vaste-stokvisvijver van Nederland, gelegen in Putten. Zij moeten echter nog een half jaar wachten voordat Snake Lake geopend zal gaan worden.

Update 12 januari 2018!

Met gepaste trots kan de Berenkuil meedelen dat het SnakeLake op 11 november geopend is.

Website: Wil je meer info over Snake Lake, bekijk dan deze wenpagina: https://berenkuil.com/snake-lake/
Facebook: Of check de laatste updates op deze Facebookpagina: https://www.facebook.com/BerenkuilPutten/

Snake Lake nieuwe sensatie bij de Berenkuil voor commerciële vaste-stok-vissers

Update 11-01-2018 – In eerste instantie hadden we in bovenstaande afbeelding een luchtfoto staan, die achteraf gezien van © copyright was voorzien. Het gaat hierbij om deze luchtfoto. Deforelvisser had hier helaas geen kennis van en was in de veronderstelling dat deze foto, verkregen via Facebook, een luchtfoto was van de Berenkuil. We zijn aangeklaagd voor maar liefst € 570,- voor het gebruik en de verminking van deze foto. De verminking waar ze het over hebben, komt voort uit het niet op de hoogte zijn van dit copyright en
was dus ook nooit gebeurt als ik hiervan op de hoogte was geweest. “Als wij deze bevestiging tijdig van u ontvangen zijn wij -bij wijze van schikking- bereid, uitsluitend en alleen om de kwestie op afzienbare termijn te kunnen af doen, finale kwijting te verlenen tegen betaling van een bedrag van € 450,- euro als vergoeding van de geleden schade”, aldus V.O.F. Fotografie van de Biezen te Nunspeet: www.hollandluchtfoto.nl. De normale gang van zaken is dat je eerst gewaarschuwd en gesommeerd wordt om de foto te verwijderen. Doe je dit niet, dan kunnen er uiteraard kosten aan verbonden zijn. Ik hoop dan ook dat V.O.F. Fotografie van de Biezen voor deforelvisser een passende en redelijke oplossing heeft door het bedrag eenmalig kwijt te schelden, aangezien het nooit mijn intentie is om werk van anderen zonder toestemming te gebruiken … ik heb vandaag mijn excuses aangeboden voor het gebruik van de luchtfoto en wacht op antwoord … wordt vervolgd …

Voorbereiding grootste vaste-stokvisvijver van Nederland

Enkele jaren geleden gaf Hendrik Hamstra, eigenaar van Forellenvisvijvers de Berenkuil al aan dat hij met idee liep om vijvers aan te leggen voor vaste stok vissers. Dit idee komt vanuit de commercial silverlakes in Engeland waar tegen betaling kunt Feedervissen of vissen met de vaste stok op karper en witvis. Het beoogde stuk grond achter het huidige perceel moest toen nog worden aangekocht. Ik weet nog dat, tijdens een bezoek aan de vijver in 2014, Hendrik trots aangaf dat hij de grond had kunnen kopen. In 2015 waren ook de vergunningen rond. Dat was het definitieve begin van Snake Lake. Hendrik zat toen nog volop in de verbouwing van het restaurant en gaf aan dat hij meteen het nieuwe jaar 2017 zou gaan starten met de aanleg.

Voorbereiding grootste vaste-stokvisvijver van Nederland

Aanleg Snake Lake

Op 23 januari 2017 werd begonnen met de aanleg van Snake Lake. Hendrik koos voor een bijzondere vorm; een kronkelende wetering van zo’n 450 meter lang, 13 meter breed en 250cm diep. Een vaste-stokvisvijver met plaats voor meer dan 50 vissers. Ik vroeg Hendrik waarom hij gekozen heeft voor deze kronkelende rivier-vorm. Hendrik gaf aan: “Dit is de meest efficiënte manier om zo veel mogelijk visplekken te creëren. Op deze manier kunnen dus veel vaste stok vissers genieten van de commerciële vijvers. Daarbij komt dat je gemakkelijk vlak onder de oevers kunt vissen. Voor de vissers zijn er 55 visplekken aangelegd.

SnakeLake Berenkuil aanleg van het grondwerk

Op 17 maart 2017 nadert het grondwerk zijn einde. Prachtige beelden mede mogelijk gemaakt door Hyppo Wanders. Waarvoor onze hartelijke dank!

Bron: https://youtu.be/XWxsG5oFyLo

Eerste uitzet in Snake Lake van 10.000 Engelse F1-karpers

Nadat de aanleg van de meanderende vijver Snake Lake was gerealiseerd, werden er op 18 maart 10.000 Engelse F1-karpers uitgezet met daarbij een aantal bijzondere bonusvissen. Aangezien de temperaturen in de zomermaanden te hoog zijn om karpers uit te zetten, wordt er met de volgende uitzet gewacht tot de watertemperaturen zijn gedaald. Het water is nu te warm voor het transport van de karpers. Vandaar dat deze eind oktober of begin december worden uitgezet. De planning is dan ook dat er eind dit jaar al gevist kan worden op Snake Lake bij de Berenkuil. Begin 2018 is de feestelijke opening gepland.

SnakeLake Berenkuil eerste uitzet 18-03-2017

Bron: https://youtu.be/E3pX_1GuHgA

Op 31 maart zijn er prachtige brasems en vele voorns overgezet vanuit de grote vijver in het snakelake.

SnakeLake Berenkuil eerste uitzet 18-03-2017Uitzet van Brasem in Snake Lake Putten door Hendrik Hamstra

Vissen met de vaste stok op Snake Lake; Het visbestand

Als alles normaal verloopt, kun je eind dit jaar al vissen met de vaste stok op Snake Lake. Dit zal de grootste vaste-stok-visvijver van Nederland worden. Het grootste gedeelte van het uiteindelijke visbestand zal bestaan uit karper, aangevuld met voorn, zeelt, brasem uit eigen voorraad en wellicht ook winde. De aanplant is nu mooi aan het groeien en het ziet er al heel natuurlijk uit. Ook al ben ik geen vaste-stok-visser, ga ik eind dit jaar zeker een kijkje nemen. De commerciële vaste-stok-vissers staan ongetwijfeld al te trappelen om te mogen vissen op dit bijzondere meer genaamd Snake Lake!

Vissen met de vaste stok op Snake Lake; Het visbestandDe begroeing op Snake Lake ziet er al prachtig uit!

Video Berenkuil Snakelake augustus 2017

SnakeLake steknummers en plattegrond:

SnakeLake steknummers en plattegrond:

De Berenkuil; Een viscomplex om trots op te zijn!

Hendrik en Esther, ik wens jullie er alvast heel veel succes mee. Ik vind het prachtig om te zien hoe jullie de Berenkuil hebben gemaakt tot wat het nu is. En dan praat ik niet alleen over het nieuwe Snake Lake, maar ook het prachtige restaurant, de forelvijvers en grote vliegvisvijver met vissteigers en elektrische pontons. De Berenkuil; Een viscomplex om trots op te zijn!

Wil je meer weten over vissen met de vaste stok? Lees dan eens dit PDF-artikel van Sportvisserij Nederland: Spoedcursus vissen met de vaste stok – Sportvisserij Nederland

Lees hier meer over de Berenkuil in een uitgebreid sfeerverslag: Forellenvisvijvers de Berenkuil; forelvissen, vliegvissen, commercial fishing en sfeervol restaurant

Ondertussen kun je iedere dag op forelvissen en vliegvissen bij de Berenkuil in Putten. Kijk hier voor de actuele openingstijden.

Tot ziens bij;

Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil
Meer info over de Berenkuil >>

Berencamperweg 11
3882 SP Putten
Tel.: 033 2452950
Internet: www.berenkuil.com
Email: hendrik@berenkuil.com