Zwarte Piet zie je niet meer overal. Er zijn er die voor, maar ook tegen zijn. In België behoort hij er gewoon bij. Gelukkig hebben wij wel nog Sint Nicolaas en de Kerstman. Zij kunnen nu weer gaan denken wat ze aan ons vissers gaan schenken. Het zullen drukke tijden worden voor beide mannen.

De ontwikkelingen op het gebied van het vissen op forel met de hengel en vliegvishengel staan niet stil. Het ene product ligt nog niet in de schappen en/of er komt weer iets nieuws bij. Dat geldt zeker ook voor het kunstaas. Wat mij trouwens opvalt is dat er steeds meer webshops komen waar je je inkopen kunt doen. Ik heb het ook al gedaan. Hierbij is de gunfactor groot. Ik kwam op de site van een gepassioneerde vliegvisser die een webshop heeft en dan ga je wat vliegen bestellen die hij heeft gemaakt. Het is dan ook het advies.

Straks is er weer de surpriseavond. Mijn verlanglijst is klaar en ligt nu te wachten om geopend te worden. Ik heb nog wel wat te wensen en dat geldt ook voor wat kleinigheden voor onder de Kerstboom. Wat vragen jullie aan Sint Nicolaas en/of de Kerstman? Wat was het leukste op visgebied (meest noodzakelijke) dat jullie gekocht hebben en/of gaan vragen.

Met surprisegroet,

Frans van den Broek

Mochten er nog meer mensen zijn, die graag willen schrijven/bloggen over het forelvissen en alle facetten er omheen zoals; visrecepten, roken, fileren, visvakanties, viskleding, accesoires, materialen, technieken, montages, weetjes, vijver reviews, verhalen met jou visvrienden, vangstverslagen, visevenementen, de gezelligheid, viswedstrijden of over andere vissoorten zoals zalmforel, karper, steuren, meerval, paling, zeebaars, beekridders etc.

Dan zijn jullie van harte welkom op Hét Forelvisforeum voor de forelvisser !
Onder mijn motto: Leer, probeer en profiteer!><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><>
Aanmelding Redacteurs en Bloggers: info@deforelvisser.nl
><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><>Heb je geen inspiratie om een leuk sinterklaasgedicht te schrijven?
Sinterklaasgedichten – Hengelsport >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com