Mark Dereij is de nieuwe eigenaar van forellenvisvijver de boshoek. Dat deze man verstand heeft van forelvissen is niet ongemerkt gebleven. Samen met Peter Negerman, team captain van het Shimano Trout Team, was er een dag georganiseerd voor de bezoekers van de boshoek. Op deze dag gaf Peter Negerman tips en trucs over het nieuwe forellendeeg Trigger X. Zo liet hij zien dat met de juiste uitleg maximale resultaten vallen te behalen. Volgens Peter bestaan er geen wonderproducten waarmee je massaal forel kunt vangen. Er zijn goede producten op de markt zoals Trigger X foreldeeg en Gel, maar men moet echter wel weten hoe men er mee vist op forel. Dat heeft hij ook wel laten zien op deze dag. De ene na de andere forel werd dan ook gevangen. Zelf zegt hij dat het juist de kennis is die goed moet worden overgedragen. Dit doe ik met plezier en passie. Ik vind niets mooier dan dit soort dagen. Ook demonstreerde Shimano hun nieuwe forel hengel, Deze hengel heeft een fenomenale indruk op de bezoekers achter gelaten. Tijdens de demo was er ook een visroker. Voor dit oude ambacht was grootmeester Karl Schmidt uit het vissersdropje Huizen aanwezig. Met pure vakmanschap en liefde voor het vak heeft hij de bezoekers verblijd met een vers gerookte forel.

Karl Schmidt Grootmeester in het roken van forel

Het roken van vis is een oude ambacht. Forel en zalmforel zijn uitstekend voor de rookton en bovendien zijn deze vissoorten gezonde voeding, maar vooral ook lekker. Je kon merken dat op deze demodag het visroken iets van nostalgie had en trok ook de nodige belangstelling van de bezoekers. Laten we niet vergeten dat de persoon, die achter de rookton stond, een markante uitstraling had. Een geweldige vent die Karl Schmidt. Zoals altijd was de gezelligheid weer volop aanwezig.

Op deze dag op de Boshoek werden twee hengelsets één losse hengel en molen verloot onder de bezoekers. Vier van hen gingen dan ook met een prijs naar huis. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door Shimano. Forellen visvijver de Boshoek en Shimano willen dan ook de bezoekers van deze dag bedanken voor hun komst en gezelligheid. Wij hopen dat u allen heeft genoten en geleerd van onze Trigger X demo dag. Heeft u (jammer genoeg) deze superdag gemist, kijk dan naar het filmpje om zo een indruk te krijgen van de Shimano Trigger X demo dag op forellen visvijver de Boshoek.

© Tekst / Fotografie: Redactie deforelvisser.com