In de vorige aflevering heb ik het ( forel )vissen op een andere wijze benaderd door een experiment te verhalen.
<< Lees hier deel 1

Het is natuurlijk verwonderlijk dat een leek zoals ik het probeert mee te doen met die professionals. Eerlijk gezegd heb ik er alweer spijt van. Het gezegde schoenmaker blijf bij je leest is het beste dat je kunt bedenken. Toch denk ik dat een dergelijk/vergelijkbaar experiment voor onze geliefde Berenkuil ook iets zou kunnen zijn om uit te proberen. Zo hebben de mindere goden ook eens een kansje de pers te halen.

Misschien ook wel een prijsje. De eigenaar zal er niet van opkijken. Hij zal zijn visie onomwonden geven. Stel dat hij wat meer beren op de weg ziet zal dat niet voor niets zijn. Het moet ook allemaal georganiseerd worden. Alleen kan je niet alles aan en als onze gewaardeerde Jan Koelewijn verhinderd is op een dergelijke dag wordt het erg moeilijk.

Toch wil ik proberen u een beetje enthousiast te maken eens op een andere wijze te vissen. Daarmede ook meer aandacht te geven aan de visattributen die door SHIMANO worden gepromoot. Laten we wel wezen, dank zij hen kan bijna altijd een mooie prijzenpot worden aangeboden. Ik ben benieuwd of Peter Hegeman ook zo tegen het experiment aankijkt. Het is al zo oud als de weg naar Rome en toch ook nieuwlichterij. Die zelfs voor doorgewinterde visvrienden een bijgrage leverden voor een leuk netje met forel. Knap hoor! Vrije vismethoden bieden natuurlijk meer mogelijkheden, want in de Berenkuil vissen we niet in betonnen bakken. Er wordt meer gebruik gemaakt van de bodemgesteldheid. Prachtig als je bedenkt dat de verschillende dieptes zo veel invloed hebben. Een goede visser zal dat direct in de gaten hebben en onder geen enkele voorwaarde meteen beginnen te vissen. Langs de waterkant zie je voorbeelden genoeg. Niet voor niets zijn het bijna altijd dezelfde vissers die de vis vangen en de prijzen mee naar huis nemen.

Het enige dat ik onze minder succesvolle broeders kan zeggen is opletten, opletten en nog eens opletten. Daarna loont het de moeite die BF-ers die rondlopen eens wat vragen te stellen. Het zijn dikwijls vissers die zo opgaan in hun hobby dat zij ook anderen graag deelgenoot willen maken van hun kennis en kunde.

Even terzijde, die kennis en kunde hebben ze vaak niet alleen op het gebied van het vissen maar ook wat je in de keuken met de forellen voor lekkers kunt maken.

© Joop P.L.van Kasteren
/ Redactie deforelvisser.com