Ik ben erg verheugd jullie te melden dat we een nieuwe VIP-Vriend van Deforelvisser.nl hebben. Na Rudy van Duijnhoven, als vliegvis expert is Rob Hens als forelvis expert nu ook aangeschoven bij ons Super VIP-Vrienden-team.

Naast Frans van den Broek, Wim ter Wielen en Nol van Zoest, zullen Rob en Rudy veel moois en waardevols gaan brengen voor de toekomst. We zijn samen al maanden volop bezig om van alles op te zetten en voor te bereiden voor al dat moois dat komen gaat. De grootste plannen, waarover ik het al eerder heb gehad, beginnen langzaam vorm te krijgen, maar jullie moeten nog heel even geduld hebben … Ik kan helaas nog even niets verklappen, maar hou jullie uiteraard op de hoogte!

Ben je nog niet ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Dan zou ik dat zeker meteen even doen >>
Jij ontvangt als eerste het nieuws in je mailbox!

Graag stelt Rob Hens zich nog even kort aan jullie voor >>

Gezellig vismiddagje bij Heioord

Op mijn verjaardag, afgelopen woensdag 27 augustus, had ik afgesproken met Rob Hens bij Forellenvijver Heioord. Rob had vakantie en wou graag eens in Limburg komen vissen. Rond 12 uur genoten we eerst van het warme zonnetje op het terras. We hadden toch wel de mooiste dag uitgezocht van de week, want de dagen ervoor heeft het aan een stuk door geregend bij ons. Na een lekker bakje koffie besloten we te kiezen voor vijver 5, de zalmvijver. Bepakt met camera, statief, foedraal en vistas trokken ik naar de vijver.

Rob Hens had bij de eerste ingooi binnen een seconde al meteen beet. Op de bruin/zwarte powerbait. Hij maakte een morio van powerbait. Een lange slanke vorm die heel verleidelijk draaide door het water, zoals een worm en dat werkte goed. Ik probeerde het eerst met een glasketting zonder dobber en Rob gaf nog wat instructies over de houding van de hengel en de snelheid van het indraaien. Met een glasketting moet je niet te snel indraaien en kleine schokjes geven. Als aas probeerde ik wasmotlarven, meelwormen en powerbait, maar verspeelde een forel. Toen ging ik over op een andere glasketting met dobber en kreeg meteen beet. De morio bleek goed te werken. Als derde nam ik mijn kleine spinhengel 2.10 cm en monteerde er een hele lichte dobber op van 1 gram met een 2 grams glasgewichtje.

Ik probeerde het eens in de hoek van vijver 5, want daar zag ik verschillende grote zalmforellen rondjes draaien en spelen met elkaar. De 2 vissers die er zaten hadden daar al een tijdje niks meer gevangen. Ik gooide een paar keer in met een morio helemaal over de haak geschoven en YES, BEET. Een mooie grote zalmforel. “Waar vis je mee?” Vroeg de ene man. “Met een morio”, zei ik. “Wat is dat?” Vroeg de man. Ik liet hem mijn bakje zien en gaf beide mannen wat van mijn morio’s. Ik vertelde er meteen even bij dat je de wormen goed op de haak moet zetten. Het beste gaat dat met een rijgnaald of fleurnaald, maar die had ik niet bij me. Ik ben nogal een priegelaar en mij lukt dat ook zonder die naald.

Aangezien het mijn verjaardag was, hield ik het voor gezien na een uurtje vissen en pakte mijn spullen weer in. Rob en Greet viste nog even door. Greet had in de tussentijd met mijn Catana Shaking Trout gevist en dat beviel haar erg goed. “Het is niet zo’n hele lange hengel zoals Rob die heeft”, zei ze. “Dat bevalt me veel beter!”.

Ik ben het met haar eens. Voor mij is een hengel van 2.70 cm ook het lekkerste vissen. Vandaar mijn voorliefde voor de Catana. Lekker licht, flexibel en niet te lang. Je kunt er toch de Tremarella-techniek mee uitoefenen.
Misschien een hint voor een verjaardagcadeautje, Rob? 🙂

Nadat ik weg ben gegaan werd er nog leuk gevangen door de andere mensen aan de vijver. Rob heeft er foto’s van gemaakt. Een behoorlijke grote zalmforel was het resultaat.

Bedankt Rob en Greet voor de gezellige middag. Een extra cadeautje voor mijn verjaardag. Wat kan dat beter zijn dan gezellig vissen op forel en babbelen over technieken en aaspresentaties!
“Bevangen door het forelvisvirus”, noemen ze dat!

Heel veel visplezier!

Groetjes,
Deforelvisser.nl
Chantal Hermkens

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com