Moeten we als sporthengelaar de Canarische Eilanden nu gaan mijden?

Naar aanleiding van het artikel: Mag je vissen op de Canarische Eilanden bijv. Tenerif?”, schreef Paul Vanhoovels de volgende reactie;

Lees hier het artikel: Mag je vissen op de Canarische Eilanden bijv. Tenerif? >>

Feitelijk is het bekomen van een visvergunning voorbehouden aan eigenaars van boten daar er alleen mag gevist worden op volle zee en dus niet vanaf de golfbrekers of de stranden. Dat betekent dus dat dat alleen aboriginals van de Canarische eilanden; eigenaars van boten dus; visrecht bekomen om zodoende aan het toerisme een ferme boterham te verdienen. Mogelijk bekomen ook superrijke buitenlanders die een jacht bezitten een visvergunning maar dat heb ik niet kunnen natrekken. Recreatief vissen voor de gewone toerist als tijdverdrijf is er dus niet bij. De bedoeling van mijn doorsturen van die brief is feitelijk om de hengelaars te waarschuwen dat ze moeten opletten waar ze op vakantie gaan. Want bewust wordt er door de vooral Nederlandstalige reisorganisaties verzwegen dat er wel of niet mag gehengeld worden op de plaats van bestemming.

En dit terwijl hengelen toch een geschikt tijdverdrijf is dat de waarde van een toeristische bestemming voor minder mobiele mensen zou opkrikken moest het ter plaatse mogelijk zijn. Terwijl de Canarische eilanden vooral een overwinteringsplaats voor ouderen van dagen zijn waaronder er dus automatisch velen zijn die minder mobiel zijn.

In vele landen van Europa ziet men de toeristen graag komen om de lieve centen maar men vergeet de gastvrijheid.
In Nederland en België kan iedere buitenlander een visvergunning bekomen en is de open zee- of strandvisserij zelfs niet vergunningsplichtig. Ik krijg meer en meer het gevoelen dat een buitenlandse toerist in sommige landen beschouwd wordt als een melkkoe die voor alles wat hij wil doen fiks moet betalen en zeer zeker niet van gelijkheid van rechten mag genieten als de inlanders.

En dan spreekt men van een gelijkheid voor alle Europeanen. Daar dit niet zo is op verscheidene domeinen vraag ik mij af wat Europa in feite nog voorstelt om zijn inwoners het gevoel te geven dat ze Europeanen zouden wanneer er zoveel deelstaten zijn die favoritisme van eigen nationaliteit aanmoedigen. Feitelijk zouden de toeristen deze landen moeten mijden. Zoals ik trouwens besloten heb.

Groetjes.

Paul Vanhoovels
Gewezen hengelsportjournalist.

Lees hier het artikel: Mag je vissen op de Canarische Eilanden bijv. Tenerif? >>

© Tekst / Fotografie: Paul Vanhoovels / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com