Vangstverslag Aldo Holle; 6 prachtige zalmforellen waarvan 4 regenboogjes

Vangstverslag Aldo Holle; 6 prachtige zalmforellen waarvan 4 regenboogjes

Van: Aldo Holle

Lokatie: “De Gouden Vis”
Plaats: Biest-Houtakker

Datum: 07/08/2014

Forelvis-ervaring:
1 1/2 jaar

Techniek:
Met een wasmot, die zó is uitgelood dat hij heeeeeeel langzaam zinkt. Semi drijvend dus met een Buldo, en nee, niet dat andere ding!

Aas:
2 Wasmotten

Vangtijd:
Ruim 10 minuten

Aantal personen:
Alleen

Verhaal:
Hallo Chantal,

Vandaag dus weer op tijd naar De Gouden Vis geweest, om onder andere te gaan onderzoeken, of mijn laatste vangstverslag en de foto daarvan konden worden verbeterd. Ik mag wel zeggen dat mij dit zondermeer gelukt is! Ik ging huiswaarts met 6 prachtige zalmforellen en daarbij zaten 4 regenboogjes.

Vandaag eigenlijk uitsluitend met levend aas gevist, te weten mottenlarven. Dat was ook mijn strijdplan en ik was er op tijd om het plekje te kunnen bemachtigen, wat voor de te volgen tactiek het juiste was.
In de ochtend zaten er 15 mensen te vissen, er werd wel wat gevangen maar niet om gillend over naar huis te schrijven. Het was bewolkt en een lekkere temperatuur.

Toen ik me geïnstalleerd had bleken er 10 medevissers te zijn, en die zaten bijna allemaal aan de andere kant. Dat gaf niks, ik had mijn stekje en ik wist dat het allemaal wel goed ging komen nu vandaag!

De eerste twee uren 0,0 x beet. Dat was eigenlijk precies zo als de laatste keer, toen had ik 3 uren niets gezien.
Vervolgens kwam er activiteit in het water. Edoch, met een dobbersysteem nog steeds geen beet. Een beetje goed om me heen kijken leverde mij de informatie op, dat het eigenlijk zeer langzaam vissen moest gaan worden en drijvend, de forellen stonden erg hoog in het water.

Dus: Een kleine Buldo aan de lijn, in combinatie met een onderlijn van 80 centimeter. Vervolgens daar heen werpen waar de meeste forellen rondzwommen, en heel langzaam met kleine rukjes de wasmotten naar me toehalen… Dat leverde binnen 5 minuten al de eerste zalmforel op. Verder weer met dit systeem, en nu werd het weer takelen, de ene na de andere gleed in het schepnet, dat uiteindelijk de geest gaf door al die zware zalmen…6 in totaal! Mijn record!

Vervolgens kwam de zon tevoorschijn, en werd het erg warm. De forel deed ook rustig aan en ik ook. Nog 4 regenbogen kwamen er binnen, een viel eraf omdat ik te snel aansloeg, en een grote ging er door de lijn heen. Tja, is iets wat ik blijf houden!

Alweer een superdag dus, en nu betere foto Chantal!!

Groeten!
Aldo

Lees hier nog meer vangstverslagen en verhalen van Aldo Holle:
• Vangstverslag van Aldo Holle bij De Gouden Vis >>
• Verslag Aldo Holle bij “De Gouden Vis” (voorheen “De Biestse Oevers”) >>
• Maar vroeger? … De monstersnoek en mijn groene volglas hengel >>
• Aldo’s zelf gemaakte onderlijnen opbergsysteem. Eenvoudig & gratis! >>
• Maar vroeger? … De monstersnoek en de kikker … >>

Tot ziens bij:

“De Gouden Vis”
Veldbraken 3
5084 HS Biest-Houtakker
Tel.: +31 6 39766102
Internet: www.degoudenvis.nl
Email: info@degoudenvis.nl

© Tekst / Fotografie: Aldo Holle / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk vangstverslag en ben je ook van plan om De Gouden Vis te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.

Vaardigheden

, , , , , ,

Gepubliceerd op

12-08-2014

1 Reactie

  1. furnishings chennai|home furnishings in chennai|trident home furnishings p ltd chennai|home furnishing exporters in chennai|used wooden furniture in chennai|furniture chennai price|furniture cots chennai|chennai furniture|used furniture shops chennai|furn

    I think what you composed made a lot of sense. But, what about this? suppose you were to write a awesome post title? I ain’t saying your content is not good, however what if you added a title that grabbed people’s attention? I mean BLOG_TITLE is kinda plain. You might glance at Yahoo’s front page and watch how they create article headlines to grab people to click. You might add a video or a pic or two to grab readers interested about everything’ve got to say. Just my opinion, it might bring your blog a little livelier.|

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *