Jossette Warger; of ik ooit nog een zwaardere forel zal vangen?

Jossette Warger; of ik ooit nog een zwaardere forel zal vangen?

Van: Jossette Warger

Lokatie: WILD bijzonder vissen in Reutum

Datum: 16-12-2013

Forelvis-ervaring:
Ik ben vorig jaar begonnen met vissen tijdens een teamuitje van het werk.

Techniek:
Door te slepen.

Aas:
Wasmotten

Vangtijd:
Van begin tot eind ongeveer 20-30 minuten

Aantal personen:
Ik was met 1 collega die helemaal aan de andere kant van de vijver stond. Eerst heb ik geprobeerd de vis alleen binnen te halen, maar toen ik door kreeg dat het me waarschijnlijk niet alleen ging lukken, vanwege het gewicht van de vis, heb ik mijn collega Rudie geroepen. Samen hebben we de zalmforel op de kant gekregen.

Verhaal:
Aan de vijver stonden mijn collega’s Rudie, Koen en 2 ons onbekende mannen te vissen. Deze laatste twee visten op de bodem en wachtten eigenlijk tot de vis zichzelf haakte. Dat is niet ons ding. Wij houden meer van actief vissen en dan afwisselend tremarella en slepen. Koen moest helaas iets eerder weg en Rudie en ik keken een beetje jaloers hoe de beide andere mannen de ene na de andere forel vingen. Bij ons ging het niet zo hard. We vingen wel wat, maar dat mocht geen naam hebben. Op een gegeven moment kreeg ik het zo vol in de wind koud en besloot naar de overkant te gaan zodat ik de wind in de rug kreeg. Ik zag voor me uit het water een “gevaarte” springen, pfoe. Die wilde ik eigenlijk niet vangen aangezien ik dacht het materiaal daar niet voor te hebben. Ik ben maar beginner en heb geen tig hengels en materiaal zoals andere doorgewinterde vissers dat veelal wel hebben.

Ik gooide dus de andere kant op, sleepte met het aas en toen…..wat een aanbeet. Ineens verdween de dobber met een ruk onder water. Dat had ik die dag nog niet eerder gehad, de aanbeten waren eerder voorzichtig geweest. Niet snel daarna voelde ik wel dat ik iets bijzonders aan de haak had, maar het was reuze spannend of ik met mijn beperkte materiaal deze vis op de kant zou kunnen krijgen. Hij kwam steeds iets verder naar de oppervlakte en uiteindelijk zagen Rudie en ik ‘m, wauw, enorm. We hadden nog nooit zo’n grote vis gevangen. Ik vraag me af of ik ooit een grotere en zwaardere zalmforel zal vangen.

Rudie rookt onze forellen altijd thuis. Helaas was deze te zwaar en is compleet door de pinnen en het rooster van de over gezakt. Hoe hij smaakt zullen we helaas niet weten. Hij woog dat ook (schoongemaakt) 5.1 kg en was 75 cm lang.

 

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com
Dit vangstverslag is aangeleverd d.m.v. Het Vangstformulier

Vindt je dit een leuk vangstverslag? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *