A.s. zondag is het dan zover!

We hebben de primeur!

Er kan dan op een geheel nieuwe soort worden gevist namelijk de Kameleon-forel.
Deze zeer speciale forel is geheel nieuw in Nederland en de wereld en speciaal voor onze visvijvers in Frankrijk gekweekt. Hij is echt zo uniek, dat moet je gezien en beleefd hebben!

Enkele jaren geleden werd deze nieuwe soort in India ontdekt en verder onderzocht en door ontwikkeld in het Laboratoire de Biologie Moléculaire des Eucaryotes in Toulouse. Sinds enkele weken is duidelijk dat deze soort ook perfect geschikt is voor onze wateren en hebben we hem exclusief naar Nederland kunnen halen. Een echte primeur dus!

De Kameleon-forel heeft een kenmerkende kop, waarbij de ogen en de tong sterk gespecialiseerd zijn. De kop is voorzien van kammen en kragen. Bij deze speciale soort is de schedel zelfs voorzien van een verbeende hoge kam. Een dergelijk aanpassing is alleen bekend in de dierenwereld bij de dinosauriërs en is ook daarom uniek in zijn soort. Wat hij dus ook heeft is een hele lange tong, net als bij de Kameleon. Daarmee haalt hij in een flits het aas naar binnen. Dat gaat zo snel, dat je het nauwelijks kunt waarnemen.

We zijn deze soort al enkele weken in het geniep aan het testen en het is dan ook uiterst moeilijk om deze soort te kunnen vangen. Hij is super intelligent. Normaal reageert een forel op kleur, reuk en smaak, echter de Kameleon-forel is een echte uitdaging. Hij kent door zijn eigen gedrag deze foefjes al en zal hiervoor dus niet zo snel warm lopen. Ook zie je hem bijna nooit want hij past zich perfect aan de omgeving aan, net als bij een Kameleon. Zo kan hij alle kleuren heel snel aannemen.

Er is wel een aassoort waar de Kameleon-forel gek op is en dat is de grote tijgerworm. Als deze zorgvuldig met een fleurnaald op de lijn en haak worden gezet, maak je kans om er een te vangen. Verder kunnen insecten ook erg succesvol zijn.
Actief vissen op de bodem is de beste methode gebleken, want het is een echte roofvis en het is een ware kunst om hem te kunnen vangen.

Hij is erg snel in het water, net als de forel en heeft verder ook de vorm van een forel. Een hele speciale soort die verder ook nog bijzonder lekker van smaak is en hetzelfde als de forel en zalmforel kan worden bereidt.

Lees hier de meest gestelde vragen over deze nieuwe vissoort >>

Speciale introductieprijs

Kom a.s. zondag naar Forellenvijver Heioord en vang als eerste deze speciale en unieke Kameleon-forel. We starten om 13:00 uur op vijver 9.
In deze vijver worden ‘s morgens 100 grote Kameleon-forellen uitgezet, variërend van 2 tot 6 kilo.

Die dag hebben we een speciale introductieprijs van euro 25,- per persoon.
Ben er snel bij, want VOL = VOL !!!
Vraag wel eerst binnen in ons café om een toegangsbewijs, anders mag je niet starten op deze vijver!

Hopelijk tot ziens en heel veel visplezier !

en wie weet kom je nog wel op de lokale of landelijke media, als je zo’n unieke forel weet te verschalken …

Kijk hier op onze website voor meer info >>
Download deze info in pdf-formaat >>


In vijver 9 worden ‘s morgens 100 grote Kameleon-forellen uitgezet, variërend van 2 tot 6 kilo.

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Familie Coenen
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

Lees hier de meest gestelde vragen over deze nieuwe vissoort >>

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com