Hier volgt het verslag van de 2e voorronde bij de Woldstek in Ruinerwold.
Om 12.15 uur is iedereen aanwezig voor de loting en om 13.00 uur gaat de 2e voorronde van start. Er is besloten om 2 pauzes in te lassen, omdat het toch wel heel erg warm is aan de vijver. Er wordt weer gevist in 7 ronden van 20 minuten.

Om 13.00 uur geeft Lars het startsein en 19 hengels worden gelijktijdig ingeworpen, een heel mooi gezicht, nog geen 2 seconden later hebben Pascal en Rob beet, gevolgd door Louise, maar wat hoor ik “*&%^$#@*” (gevloek) Wilfried mist, ook Sjoerd heeft beet, we zijn nog maar 2 minuten bezig en er wordt van alle kanten volop gevangen, het lijkt een spannende wedstrijd te gaan worden.
Willem heeft zijn 2e ook al weer binnen, wilfried en rob vangen er ook weer 1 bij en zo gaat het de hele eerste ronde door.

Onze vrouw (louise) heeft ook beet, normaal hoor ik haar altijd lachen, maar dit is toch echt geen lachten… ZE MIST!
Ook de 2e ronde wordt er weer goed gevangen, alleen Louise heeft de regels volgens mij niet goed gelezen, of ze heeft last van het warme weer, maar ze heeft wel steeds beet, maar de vis moet toch echt op de kant hoor Louise!

Toeeeet!
Ook de 2e ronde zit er op, er is even een pauze van 20 minuten, zodat iedereen even wat kan gaan drinken en kan afkoelen. 5 over 2 geef ik weer het startsein en de 3e ronde is van start gegaan, ik zit hier heerlijk met mijn moeder op het bankje te genieten van de zon en van het spektakel in de vijver! Er wordt weer goed gevangen, de pauze heeft iedereen goed gedaan volgens mij.

Mijn moeder probeert ondertijd ook nog foto’s te maken, maar het gaat allemaal zo snel achter elkaar dat ze steeds te laat is. Maar niet allemaal hoor….
Bell vangt ook heel goed, hij is goed bezig, als hij zo doorgaat moet hij in oktober nog terug komen uit suriname om toch voor De Woldstek uit te kunnen komen….

Nog 2 miuten te gaan en de 3e ronde zit er al weer op
Iedereen blijft vangen en dan Toeeeeet! Met de toeter heeft Eddie beet, zijn eerste!
Iedereen pakt z’n spullen en verplaatsen naar de volgende stek!
Louise heeft forel voor zich volgens mij, want ze wordt ongeduldig “Lars schiet op, laat die toeter gaan” maar ze moet nog even een minuut geduld hebben.

Maar dan klinkt de toeter weer en de 4e ronde is van start gegaan.
En weer wordt er gelijk van alle kanten gevangen, had zelf ook wel mee willen doen, maar dan mocht niet (stom!)
Guido heeft het warm en begint zijn jasje uit te doen (werd ook wel tijd) Hij heeft nog wel witte armen zeg, dat wordt verbraaaanden!
Het is even wat stiller aan de waterkant, de forel schiet alle kanten op en wil lastig doorbijten, maar dan wordt er toch weer gevangen, Tiesse heeft beet, gevolgd door Bell en ook Rob en Pascal vangen er weer 1. Ook willem halt er weer 1 uit het water,gevolgd door Harry en Anthony. Cor is ook goed bezig en begint nu steeds beter te vangen.

Dan zijn de 20 minuten al weer om en laat ik de toeter gaan, we hebben weer een pauze van 20 minuten.

Iedereen staat weer aan de waterkant en ik laat de toeter weer gaan en de 5de ronde is begonnen. Tiesse vangt als eerste, gevolgd door Sjoerd en Bell pakt al z’n 2de.
Louise heeft ook eindelijk weer een forel op de kant, hè hè dat mocht ook wel eens na zo vaak te hebben gemist.
Pascal vangt e rook 1, wat gaat hij goed zeg. Louise mist er weer 1, de zoveelste…
Teun heeft ook beet, de tel zijn we al kwijt inmiddels, maar dan blijft het natuurlijk wel spannend. Tiesse vangt ook weer en ook Rob heeft weer beet. Ook Guido doet lekker mee en vangt ook al weer de ? (geen idee). Louise mist alweer, normaal is het lachen maar nu is het tieren vanuit Louise haar mond haha…

Toeeeet! Er wordt weer gewisseld.
Op naar de 6e ronde, Louise heeft een nieuwe tactiek, ze is boven op de picknick tafel gaan staan, ze denkt dat ze de forel zo beter ziet…
Iedereen is wat meer ontspannen inmiddels en er word wat meer gepraat over en weer en ook grapjes gemaakt. Louise heeft ook volop babbels, maar dat komt denk ik door de Ruinerwoldse Babbelaar die bij haar staat en al bijna leeg is…
Ze begint toch ook te vangen, het help ook nog dat ze op de tafel staat haha.
Ook de rest is weer goed bezig en de ene na de andere forel komt op de kant.
Er komen wat meer wolkjes aan de lucht en een aangenaam briesje, zoals mijn moeder zegt. Nou ik heb het nog steeds warm hoor!

Toet! Er mag voor de laatste keer gewisseld worden!
Nog een minuut en de laatste ronde gaat van start… ze willen allemaal dat ik eerder toeter, maar dat doe ik lekker niet!
Louise staat nu bij ons op het bankje lekker luidruchtig te zijn, de fles Ruunerwoldse Babbelaar is inmiddels leeg, ze zegt tegen mij dat ze er nog 1 gaat vangen om mij te laten zien dat ze toch echt wel kan vissen… ben benieuwd!

Aan de overkant wordt wel goed gevangen en ook naast mij komt er forel op de kant.
Bell heeft beet en ook Guido vangt er nog 1. Eddie heeft ook beet, gevolgd door Rob.
Van alle kanten krijgen ze beet…. En ja hoor Louise heeft ook beet… MIS! Alweer!
Niet zo schelden zegt mijn moeder, Lars staat erbij, nou en zeg ik, dan doen Bo en ik ook…

Nog 10 minuten te gaan en de 2e voorronde zit er op, ik ga de weegkar halen zodat we zo kunnen tellen en wegen. Er wordt tot laatste seconde nog goed gevangen, ben heel benieuwd wie er heeft gewonnen.
En dan is het zover ik mag de Toeter laten gaan en de wedstrijd zit erop. Ik rijdt met de kar langs iedereen en mijn moeder telt en weegt de forel.

Iedereen zit lekker op het terras na te genieten en wachten op mijn moeder voor de uitslag. En dan is het zover de uitslag is bekend! Louise krijgt voor de grap de RODE KAART, omdat ze te veel alcohol gedronken had tijdens de wedstrijd. Er klinkt volop gelach en applaus! Er is in totaal 50,2 kilo gevangen van de 56 kilo, in totaal 133 forellen.

Iedereen heeft weer een prijs, de nummer 1. Pascal, 2. Bell en 3. Guido mogen iets van de prijzentafel kiezen en de rest gaan we verloten, mijn zus Bo mag de namen voorlezen.

Ik vond het een hele leuke middag en super dat ik mocht schrijven en helpen.

Dit verhaal is geschreven dankzij Lars Hilbrink (11 jaar)
Lars en alle vissers bedankt voor de geslaagde middag, het was weer super gezellig!

Margriet Hilbrink

Bekijk hier een fotoimpressie van de voorronde d.w.v. een fotogalerij (34 foto’s):

Verslag van de eerste voorronde voor het NK Forelvissen bij de Woldstek:
Geslaagde 1ste voorronde NK forelvissen bij De Woldstek >>

Uitgebreid sfeerverslag van de Vijver van de maand Mei:
Forellen, karperen en kamperen bij de Woldstek met VIP-behandeling! >>

Hele interview met Cock Grootveld (het serieuze deel!):
De Viskoffer van Cock Grootveld woonachtig in Rozenburg >>

Wat hebben sexy rode slipjes en kunstgebitten met een viskoffer te maken?:
Hilarisch; wat zat er nog meer in de Viskoffer van Cock Grootveld >>

© Tekst / Fotografie: Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk vangstverslag? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.