Peter Negerman, de Trout Consultent Shimano NED, timmert hard aan de weg wat betreft het forelvissen. Niet alleen in Nederland heeft hij bekendheid maar langzaam ook buiten de grens van ons landje. Hij blijft dan ook niet onopgemerkt in Polen. Daar is de hengelsport steeds meer in opkomst en vooral het forelvissen.

In het Poolse visblad Wodkarski swiat stond een artikel over Tramarella vissen en tot onze vreugde zagen wij Peter Negerman staan op de foto’s. Nieuwsgierig dat wij waren, namen wij contact op met Shimano en vroegen hoe de Nederlandse Trout Consulten zo in het Poolse visblad terecht komt. Onze vraag werd beantwoord; Shimano had een NEW PRODUCT CAMP 2010 georganiseerd met verschillende takken van de hengelsport, waaronder dus ook het forelvissen.

De pers van over de hele wereld was uitgenodigd en maar liefs 16 nationaliteiten waren hier aanwezig van Duitsland tot Afrika. Zij werden 3 dagen volop bezig gehouden door Peter Negerman & Andy Wille met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hengels en molens die voor de forelvisserij bestemd zijn. Ook kwam Trigger X aanbod en werd er een live demonstatie gegeven. Samen met de pers werd er op forel gevist en forel gevangen. Men was erg onder de indruk van de vang kracht van dit product, en natuurlijk de nieuwe forel technieken.

De keuze hengel speelt en zeer belangrijke rol. Hier werd duidelijk veel aandacht aan besteed. Simpelweg omdat de forelhengels van Shimano helemaal zijn afgestemd op de forel. Ook kreeg de pers een spoed cursus aas-presentatie bijvoorbeeld; hoe met het Trigger X forellendeeg de juiste vormen kon maken. Kortom: Shimano is duidelijk goed bezig om hun producten in de markt te zetten. Wij, van deforelvisser.nl, zullen u uiteraard op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Webmaster deforelvisser.nl