In 2012 zal voor de tweede keer een zeeviscompetitie worden georganiseerd voor teams. Het overweldigende enthousiasme en respons van de deelnemers van het eerste seizoen heeft ons hiervan overtuigd. Een team bestaat uit 5 vissers die, verspreid over het strand, zoveel mogelijk vis proberen te vangen en daarmee proberen andere teams de loef af te steken. De competitie bestaat uit 5 wedstrijden die op verschillende locaties langs de Nederlandse kust wordt vervist.

Evenals het eerste jaar 2011, zal het een competitie worden die wordt georganiseerd door verenigingen en vissers die ter plaatse bekend zijn. Daarmee wordt gegarandeerd dat de omstandigheden waaronder gevist gaat worden, optimaal zijn. Het unieke van de competitie is dat de hele organisatie in het teken staat van de visser. Alle beïnvloedbare omstandigheden die nodig zijn voor een prima wedstrijddag, zullen zijn ingevuld. Vooraf wordt via de captains en de site alle benodigde informatie gecommuniceerd, zodat iedere deelnemer precies weet wat verwacht mag worden.

Bij een serieuze competitie hoort ook een serieus prijzenpakket. Ook in 2012 staat hoofdsponsor PENN ervoor garant dat ieder team een mooie prijs kan winnen. Daarnaast hebben Total Fishing en Zeehengelsport zich als mediapartner verbonden aan de competitie. Bovendien stellen zij de felbegeerde zilveren Mustadhaak beschikbaar voor het winnende team, alsmede de bekende Delftsblauwe borden voor het podium.

De competitie wordt besloten met een slotavond waarop de prijsuitreiking zal plaats vinden. Bovendien wordt dan een warm buffet geserveerd voor de deelnemers.

Iedereen kan meedoen met een zelf samengesteld team. Dat kunnen 5 vissers (en een reserve) zijn, maar ook 5 collega’s, vrienden of familieleden. Iedereen is van harte welkom. Op de site www.korpsvissen.nl kun je verdere informatie lezen. Aanmelden is mogelijk tot 24 maart 2012.

31 maart Noordwijk Strand Noordwijk 10.00 – 14.00
9 juni Domburg Strand Baaiweg 10.00 – 14.00
8 september Wijk aan Zee Strand Wijk aan Zee 10.00 – 14.00
6 oktober Cadzand Strand Zwarte Polder 10.00 – 14.00
10 november Hoek van Holland Strand Hoek van Holland 09.30 – 13.30

Live to Fish

Pure Fishing/Shakespeare Europe BV
Ecustraat 13
4879 NP Etten – Leur
THE NETHERLANDS
http://www.eu.purefishing.com

Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com