In de maand juli is het mogelijk om te vissen op kweekpaling bij Het Blank Water in Someren-Eind en De Forel in Bergharen. Paling is een nieuwe vissoort die geïntroduceerd wordt op deze visvijvers. Dus zoek je eens een ander avontuur dan vissen op forel, dan zou je je geluk eens kunnen beproeven met paling vissen. Ze geven goed sport en smaken verrukkelijk als ze gerookt zijn. Deze palingen zijn speciaal gekweekt en voor consumptie bedoelt.

Patrick Meijer vangt paling op dauwpieren

Diverse vissers ontdekken nu deze nieuwe tak van vis-sport vissen op kweekpaling bij de visvijvers. Frans van den Broek week afgelopen zaterdag van de gebaande forelpaden en ging zijn geluk op de paling beproeven bij Het Blank Water. Hij schreef er een blog over: Paling vissen is een schemerige beleving!: http://deforelvisser.com/paling-vissen-schemerige-beleving/

Zo ook Patrick Meijer. Hij ving afgelopen zondag een paling bij Het Blank Water en stuurde mij een foto via facebook. Ik was wel benieuwd wat zijn ervaring was en hoe hij deze paling wist te vangen. Hier volgt zijn vangstverslag;

Paling op dauwpieren

Patrick Meijer viste met een werphengel en zag de paling langs de kant liggen. Hij hield wat dauwpieren voor zijn bek en de paling hapte meteen toe.

Patrick viste met een 0.18” hoofdlijn en 0.18” onderlijn van 60 cm. Daar vist hij normaal ook mee op forel.

Verschil tussen dril van paling en forel

Ik vroeg hem of het anders is als je een paling aan de haak hebt geslagen ten op zichten van een forel. “Ja”, zegt Patrick, “heel anders dan een forel”. De paling kronkelt zich langs de lijn en haak en geeft veel meer gevecht en weerstand dan een forel.

Ik vroeg Patrick hoe hij de paling gedood heeft. Deze palingen zijn namelijk voor consumptie bedoelt. Rob Verhagen, de beheerder van Het Blank Water had gezorgd voor een emmer met water en wat zout erin. Daar kon Patrick de paling inleggen en na een kwartiertje was hij dan dood.

Patrick Meijer vangt paling op dauwpieren

Aal doder of paling doder

aal-doder-paling-doder2Er is ook een aal doder of paling doder te krijgen. Wanneer men vist op paling is het vaak lastig de paling vast te kunnen houden, ze zijn altijd erg glibberig. Daarom is de aal doder ontwikkelt. Hiermee hou je eenvoudig de paling vast.

De paling komt onder de driehoek en je kunt de rode knop omlaag drukken voor grip. Let op: Deze aal doder is bedoeld voor het doden van niet wild gevangen paling, zoals kweekvis in betaalwateren.

De aal doder of paling doder is verkrijgbaar bij Visgigant.nl op deze pagina: http://www.visgigant.nl/aal-doder-paling-doder

En of Patrick de forel ook opgegeten heeft? Dat weet ik nog niet. Misschien heft hij hem gerookt in een rookoven. Gerookt smaken palingen namelijk het lekkerste. Althans dat is mijn mening. We horen het graag Patrick!

Bedankt Patrick voor het delen van je avontuur met het paling vissen bij Het Blank water.

Paling vissen in Nederland locaties

Wil jij ook eens op de paling vissen? Dan kan dat op deze 2 locaties (mocht je dit lezen en nog een andere locatie kennen waar je kan vissen op paling, dan laat het ons gerust weten):

  • Het Blank Water in Someren-Eind – info >>
  • De Forel in Bergharen – info >>

Zoek je meer vistips over paling vissen? Kijk dan eens op deze pagina: Paling vissen Tips op commerciële visvijvers >>

 

Heb jij ook al eens gevist op paling? Laat het ons dan weten via onderstaand reactieveld!