Binnenkort ben ik jarig. Net voor Valentijnsdag, maar op die dag moet ik werken. Dus mocht ik iets leuks uit gaan zoeken. De vrouwen naar de bloemenzaak en de mannen naar de hengelsportzaak. Ik wilde nog graag een leuke molen. Ik kreeg het nodige advies en het werd, budgettair gezien, de Spro Redarc 830. Hier wil ik alle forellen mee verschalken. Gratis zetten ze er een Gorillalijn op.

Nog even wat kletsen en Max struinde door de winkel. Hij zag wat feederkorfjes en plots een hengel van vijftig euro. Leuk werphengeltje. De onvermijdelijke vraag bleef niet uit. “Mag ik die hebben?” Op dat moment kwam mijn vrouw binnen. Wijsheid maakte zich van mij meester. Max mag de eerste jaren met een hengel van mij vissen. Ik heb er nu vijf. Daar zit een leuke werphengel met molen bij. Op weg naar huis moest ik weer uitleggen dat dit echt het laatste was. We deden nog snel wat inkopen en ik kocht voor Ingrid snel een bos bloemen. Een veel betekende lach was mijn deel. “Mannen”.

Max struinde nu met zijn zusje door de speelgoedwinkel. Voor zijn vijftig euro heeft hij weer een andere bestemming gevonden. Slim als kinderen zijn. “Mag ik echt jouw visspullen blijven gebruiken? Dan heb ik iets anders dat ik graag wil.” Max moet wel nog even wachten. Het is zijn verjaardagsgeld en hij wil sparen voor zijn eigen Ipad. Daar zet hij dan ook visspellen op…..

Frans van den Broek

Artikelen die je wellicht ook leuk vindt om te lezen:
Raakt de crisis de forelvisser?
Vitaal en op forel vissend… De eeuwige jeugd! >>
10 vragen over vissen op forel aan Max van den Broek, 10 jaar >>
10 vragen over vissen op forel aan Frans van den Broek, Eindhoven >>

Lees hier alle ’10 vragen aan …’ in de rubriek “Q&A” >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.