Christian heeft al diverse zeer leuke en informatieve verhalen, previews, maar ook vangstverslagen geschreven voor deforelvisser.nl. Ik hoop dat je er nog veel zult schrijven, want ze worden ook erg goed gelezen op onze website. Dat kan ik zien aan de statistieken.
A.s. zaterdag kun je het vangstverslag lezen van Het Blank Water in Someren Eind.

Ik vroeg Christian van Hedel of hij ook een keer bij Forellenvijver Heioord in Neeritter zou willen komen vissen. We hebben sinds vorig jaar een nieuwe grote vijver en een iets kleinere erbij gekregen, waarop je nu ook kunt vliegvissen. Dit was voorheen niet mogelijk bij ons. Je kan op een van de nieuwe vijvers, maar uiteraard ook op de overige vijvers komen vissen, mits niet verhuurd.
Wellicht wil je over ons ook een leuk vangstverslag schrijven?

De uitbreiding van Forellenvijver Heioord vorig jaar:
In maart 2011 zijn we gestart met de uitbreiding van Forellenvijver Heioord. Op 31 maart 2011 is de eerste schop de grond in gegaan van het 1 hectare grote perceel. Na de aanleg van de eerste 2 vijvers in 1989 en diverse uitbreidingen tot uiteindelijk 7 visvijvers in de jaren daarna, hebben we in 2003 een geheel nieuwe accommodatie gebouwd. Vooraf bleek ook al dat we een groot tekort aan vijvers hadden, want Forellenvijver Heioord barstte uit z’n voegen. Vandaar dat we, na enkele jaren van voorbereiding en overleg met Heemkunde-vereniging Hunsel, in 2004 ons weldoordachte nieuwe plan hebben ingediend. Na 7,5 jaar van heel veel plannen indienen, voorafgaand hieraan 10 jaar van ruilverkaveling, gemeentelijke fusie, opnieuw plannen indienen en na vele teleurstellingen en ergernissen, hadden we dan eindelijk onze vergunning binnen voor het maken van een stukje natuur en educatie!!!!

We hebben toen ook vijver 8 en 9 aangelegd. Vijver 9 is onze nieuwe vliegvisvijver geworden. Stof genoeg om een mooi vangstverslag over te kunnen schrijven, lijkt mij.

Zie hier een impressie van onze 9 forellenvisvijvers en de schitterende natuur eromheen::

Inmiddels is de uitbreiding helemaal gerealiseerd en is het nog meer een visparadijs in een prachtige natuur geworden. Uiteraard moet de aanplant nog groeien, maar de eenden, ganzen, vele vogels en zelfs de vos hebben ons natuurgebied al gevonden. Met het berkenbos, de kikkerpoel, de wilde bloemenweide, de heide en de hoogstam fruitbomen en zeer gevararieerde randbeplanting is het zeker een aanwinst voor zowel de natuur also ok de natuurliefhebber. Ook de vissers en vliegvissers hebben onze nieuwe vijvers gevonden en genieten duidelijk van de rust, oase en het mooie water, waar zowel de forelvisser alsook de vliegvisser naar hartelust zijn hobby kan uitoefenen.

Lees hier meer over de uitbreiding van Forellenvijver Heioord >>

Christian:
Dat is een leuke voorstel wat je schreef. Daar ga ik dan ook zeker op in. Ik heb de website van Heioord ( www.heioord.com ) net bekeken, tjonge wat is het groot en wat veel vijvers zijn dat zeg. Ik zag dat de vijvers sinds 1 maart weer open zijn, ik kan niet wachten 🙂 Is ook zeker een mooi verslag waard lijkt mij.

Ziet er fantastisch uit, ook de website trouwens, is veel tijd aan besteed zie ik.

p.s. Vis jij zelf ook regelmatig op forel? zo ja, welke techniek en materiaal gebruik jij eigenlijk?

Lees hier deel 2: Over forelvissen gesproken; met Christian van Hedel >>

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Christian van Hedel / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com