Jongstleden, 4 mei, werd bij de uitkomst de selectie wedstrijd gevist voor het Nederlands kampioenschap van de NVVF. Dit jaar visten er 9 personen mee waarvan er drie voor het eerst bij ons mee visten. Er werden 6 ronden van een half uur gevist met een lunch tussendoor. Tussen elke ronde door werd er per visser 2 forellen uitgezet.

Vanaf de eerste ronde ging gerd nabbe aan de leiding met 7 forellen en alvaro gianoncelli was tweede met 4 stuks. Er werden in de eerste ronde 18 forellen gevangen. In ronde 2 ving pim van lanen er 3 bij net als rene slaats. In de 3de ronde liet ook mark dereij van zich horen en ving er 4 wederom had rene er 3. In ronde 4 had gert er 3 en waren er drie personen met 2 vissen, in totaal zijn in ronde 2,3 en 4, 19 forellen in de vijver blijven zitten. In ronde 5 kwam ook Danny Groen in beeld met 5 vissen en gert ving er deze ronde 6 slechts 1 forel werd er minder gevangen als uitgezet. in de laatste ronde moest het gebeuren , gert stond riant aan de leiding met 19 forellen op zijn naam, pim 10, alvro 9, rene 8, mark 8, danny 7, tiny 5, herbert 2 en mat 1. In de laatste ronde werden er 27 vissen gevangen met als eind resultaat voor ons nk team van 2013. Waarbij nummer 5 en 6 zich met een gelijk aantal vissen en met slechts 60 gram verschil onderscheiden.

1 Gerd Nabbe
2 Rene Slaats
3 Alvaro Gianoncelli
4 Pim van Lanen
5 Mark Dereij

Behalve de opmerking dat we er met wedstrijden waarbij de vissers van plek wisselen de vis op 1 plek moet worden uitgezet stond er slechts 1 opmerking op het wedstrijdverslagblad en dat betrof alvaro. Er stond ‘ fanatiek niet normaal ‘ ik denk dat dat het Italiaanse bloed is van deze man. En als vissen dan je passie is.?. Ook denk ik dat we dit jaar een boven gemiddeld technisch team hebben, die wij veel succes en vooral veel visplezier toewensen.

Tot ziens bij de uitkomst

Hier een impressie van de voorselectie wedstrijd voor het NK Forelvissen:

Tot ziens bij:

Forelvijvers “De Uitkomst”
St. Cornelisstraat 5
5827 AJ Vortum Mullem kaart >>
Tel.: 0485572267
Internet: www.d-uitkomst.nl
Email: tineke_engels@hotmail.com

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com