Zaterdag 12 april 2014. Na ontbijt en de vaste ronde door de wijk met Jake onze boxer en dan snel de auto in, naar de forellenvijvers van Tom Bremer. En de naam? Toms Creek Fishing Adventure. Nou een avontuur is het zeker. Prachtige vijvers in een natuurlijke omgeving. Compleet met lodge voor een hapje en een drankje. Met een geheel eigentijds ontwerp is er voor elke visser wel wat om te hengelen.

Natuurlijk was de Hengelsportvereniging Lelystad er weer om samen met de kinderen tuigjes te maken. De combinatie met de zorgboerderij en de visvijvers trok die dag weer veel publiek. Het was een echte gezinsdag en dat kon je direct merken aan de gasten die binnen kwamen. Veel gezinnen met kinderen. De pappa’s konden de vijvers bewonderen en een hengeltje uitgooien en de kinderen konden met de mamma’s naar de paarden, geiten en schapen en natuurlijk de roofvogels. De kinderen konden aanschuiven voor het maken van vistuigjes, die ze dan gratis mee mochten nemen. Want de jeugd heeft de toekomst en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

En als je dan op zo’n dag een hengeltje uitgooit moet je natuurlijk wel wat vangen. Van karper tot forel en van zalm tot steur, je kan het zo gek niet op noemen of het zit wel in een van de vijvers. In de oude vijvers werden kinderen het forelvissen bijgebracht door het Shimano Team. Ook het vliegvissen werd gedemonstreerd en niet alleen het vissen met die techniek maar ook het maken van de vliegjes. Een precisiewerkje.

Het was weer een heerlijke dag. Goed weer lekkere koffie en een strakke organisatie.
Volgend jaar weer Tom.

Ger Gilissen

Bekijk hier een impressie van de Open Dag bij Toms Creek fishing Adventure (10 foto’s):

Tot ziens bij:

Toms Creek Fishing Adventure
( Voorheen: Forellenvisvijvers De Huif )
Uilenweg 2
8245 AB Lelystad kaart >>
Tel.: 06-57391850
Internet: www.tomscreek.nl
Email: info@tomscreek.nl

© Tekst / Fotografie: Tom Bremer / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Toms Creek Fishing Adventure te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.