Volgende week ga ik in Neeritter, forellenvijver Heioord, vissen met mijn vismaat Wim Terwielen. Hij is een meer dan ervaren forelvisser en wat nog belangrijker is een zeer aimabel persoon. Ik vind het altijd een genoegen om met hem te vissen. Dat geldt trouwens ook voor een paar andere vismaten met wie ik regelmatig op forel ga vissen.

Waarom vind ik het vissen op forel met vismaten zo belangrijk? In mijn ogen is vissen een sociaal gebeuren. Je maakt een praatje en je leert van elkaar. Dat geldt voor het vissen op forel. De een vist liever passief en de ander actief. Je kunt het hebben over aassoorten, techniek en dat meteen toepassen. Twee weten er meer dan een. Een ander belangrijk aspect is het menselijke. Gewoon lekker van gedachten wisselen over dagelijkse en aardse zaken. Lekker gewoon aan de waterkant.

Voor mij is en blijft het een waar genot om te vissen en wat te praten. Het is en blijft voor mij de ultieme vorm van ontspanning. Een ontspanning die even doorbroken wordt door het vangen van een forel. Wat is na afloop niet lekkerder dan nog een kop koffie drinken en tevreden huiswaarts te gaan. Het leven van een forelvisser is zo slecht nog niet!

Frans van den Broek

Zie hier een impressie van de 9 forellenvisvijvers bij Forellenvijver Heioord in Neeritter en de schitterende natuur eromheen ( Visparadijs in een prachtige natuur! ):

Leuke artikelen over Forellenvijver Heioord:
Over forelvissen gesproken; bij Forellenvijver Heioord >>
Kraakheldere sprookjesvijvers in Heioord (1) >>
Kraakheldere sprookjesvijvers in Heioord (2) >>
Perfect; De heren aan het vissen, de vrouwen lekker genieten! >>
Eindelijk uitbreiding Forellenvijver Heioord! >>
Toon van Esch prolongeert titel van 2012 bij Heioord >>
Verslag super spannende finale NK Vliegvissen op Forel 2013 bij Heioord >>

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com