Ik ga een paar dagen weg en neem ook mee….. Mijn forelhengel. Met ons gezin boekten we een huisje bij Landal. De mannen zouden een dagdeel vissen. Max bedacht zich echter toen hij met zijn zusje en haar vriendin voor Halloween pompoen kon snijden. Ik kan het begrijpen. ’s Avond genoten we van de pompoenen die er vervaarlijk uitzagen. Fraai uitgesneden en met een kaars er in doet wonderen/griezelen.

Op_forel_vissen_in_het_land_van_bartje

Die dag besloot ik om een paar uurtjes te gaan vissen bij de Forellenvijver van Berlage. Eerder was deze vijver ook de Vijver van de Maand. Toen was er een compleet noodweer en kwamen Chantal Hermkens en Nol van Zoest niet aan vissen toe. Vandaag was het anders. Een mooie Herfstdag. Nol van Zoest had me nog wat tips gegeven voor het vissen in de vijver. Ik koos voor vijver drie. De gemende vijver. Zalm- en regenboogforel. Met de tips van Nol ving ik mijn forellen. Het wondermiddel die dag powerbait zwart/wit in de vorm van een lepeltje en garlic in de vorm van een dukje. Ik verspeelde op de kant, eigen schuld, een zalmforel. Ik had wel de sport. Ik ben erg te spreken over het complex en de vijvers, maar het meest over de zwarte zwaan.

Berlage_land_van_bartje1

Zij zat daar roerloos op het water en steeds op dezelfde plek. Soms keek ik er naar. Eigenaar René kwam wat foto’s van mij maken voor deze site. Ik ving meteen een forel. Na afloop ruilde ik de gevangen forellen voor gerookte forellen. Scheelt schoonmaken en gerookt vind ik ze heerlijk. Met René had ik het over de zwarte zwaan. Hij kon een lach niet onderdrukken. “Die is niet echt. Ik heb hem toen in het water gezet om aalscholvers weg te houden. Zwarte zwanen hebben een groot territorium en bewaken dit goed. De aalscholvers zagen meteen dat die nep was. Sterker nog. Ze gingen er op zitten om hun veren te laten drogen. Ik heb er foto’s van. Aalscholvers zijn een plaag voor alle forelvijvers. Deze week krijg ik te horen of ik een vergunning krijg om ze af te schieten. Dan blijven ze weer een paar jaar weg. Eerder heb ik dat ook mogen doen en toen ging het jaren goed. Veel mensen denken trouwens dat de zwarte zwanen echt zijn.”

Dat kan ik beamen. Ik dacht het ook. Ik was zo bezig met vissen dat ik geen enkel moment dacht… Die is niet echt.

zwarte_zwaan_aalscholver

Frans van den Broek
Vip-vriend van Deforelvisser

 

Lees hier meer artikelen over De Forelvijver van Berlage:

• Forelvijver van Berlage vijver van de maand Augustus! >>
• Vangstverslag Forelvijver van Berlage te Valthermond >>

 

De Forelvijver van Berlage
Meer info over De Forelvijver van Berlage >>

Zuiderdiep 465
7876 BC Valthermond
Tel.: 06-21538346
Internet: www.deforelvijvervanberlage.nl 
Email: info@deforelvijvervanberlage.nl