Daar was ie dan de Nacht van ‘s-Gravenzande 2014 op 21 – 22 juni 2014.
In de eerste plaats een groot compliment voor iedereen die heeft geholpen met de voorbereidingen en zo dit evenement tot een succes hebben gemaakt.

De nacht van s’-Gravenzande 2014 is een koppelwedstrijd met 2 hengels in één steun, gehouden aan de zee bij ‘s-Gravenzande. Er wordt gevist in vijf vakken en het aas is vrij. De wedstrijd begon om 22:00 en duurde tot 05:00 uur.

Jeroen heeft de inschrijvingen verzorgt en rond 21.00 uur vertrok de eerste kar richting de waterlijn. De weersvoorspellingen waren niet slecht te noemen en met een noordwesten wind hoopte menigeen toch nog een zeebaars binnen te kunnen halen.
Helaas bleek later dat dit lang niet voor iedereen weggelegd was maar de grootste vis van deze nacht was wel een zeebaars van 39 cm. Verder de nodige botten en veel vuil, heel veel vuil. Al met al heb ik niets gevangen maar wel mijn tijd nuttig besteed door onze zee weer een beetje schoner te maken. Gelukkig was ik maat met Arie den Os die duidelijk in de winning-mood was en 2 botten binnen haalde. Op mijn vraag of mijn zee-wier ook gemeten kon worden heb ik behalve een vernietigende blik nooit antwoord gehad. We begonnen met donkere wolken aan de horizon maar al gauw klaarde het helemaal op en stonden we met weinig wind te vissen onder een prachtige sterrenhemel, jammer was dus wel dat de vissen geen honger hadden.

Om 5 uur zou ik door de eerste trekker opgehaald worden om evt. nog te helpen, de chauffeurs zwaaiden vriendelijk terug terwijl ze met hoge snelheid voorbij reden.
Het gevolg was dat ik pas met de laatste rit mee mocht naar het clubhuis, waar de verrassing was dat Jeroen al bijna klaar was en mijn hulp op dat moment niet meer nodig had ………….. dus op naar de broodjes met uitgebakken spek en een eitje gebakken door Joop van Rij en John v.d. Houwen terwijl Jannie van Rij de bar draaiende hield.
Topwerk mensen bedankt voor de vlotte service en de goede zorgen.

Ondertussen had ik de loterij-prijzen bekeken, en van alles stond er tussen…………..: Oranje-likeur, voetballen, prachtige hortensia’s ( ik weet die moeilijke naam niet ), schitterende orchideeen en allerlei huishoudelijke prijzen en prijsjes en niet vergeten een mooi aantal dozen met lekkere frisse tomaten die onverwacht ter beschikking werden gesteld door een deelnemer, dank daarvoor.
De loterij werd gedaan door Alex en die wilde duidelijk naar huis want in record-tempo werden de lootjes getrokken en de prijzen rond gebracht door Tri en Ab.

Daar achteraan kwam gelijk de prijsuitreiking van deze wedstrijd. Die uitslag staat elders in het clubblad of op onze site . Wel dient even apart en met nadruk vermeld te worden dat er dit jaar een mooie poedelprijs was ( ter beschikking gesteld door John Ezendam) en die prijs werd na loting gewonnen door Piet Verkade en Hans Luken met 0 vissen, maar ja……….. dat zijn eigenlijk ook bootvissers hahaha. Wel helemaal top dat jullie meegedaan hebben en ik hoop dat het gezellig was. En dat jullie veel mogen oefenen met de gewonnen strandhengels.

Nadat iedereen de Nacht had door staan, zijn/haar buikje rond gegeten had en een paar consumpties genuttigd, werd de roep van de bedstee toch steeds duidelijker en toen ook de prijzen in ontvangst waren genomen, gingen de meeste toch snel bedwaarts.

Nog een woord van dank aan de sponsoren:
AVICENTRA in Monster, John Ezendam, de groenteboer en de tomatenman. En natuurlijk Jeroen v.d. Voort voor een knappe organisatie die nog even werd benadrukt door Erik Prins met een persoonlijke handdruk. Kortom het was weer een goed en gezellig georganiseerd evenement van WSV “s-Gravenzande waar 34 koppels aan deel hebben genomen.

Verder wil ik als laatste nog vast de volgende mededeling doen uitgaan:
04 oktober 2014 VISWATBEURS een tweedehandsbeurs met leuke aktiviteiten en een prachtige verloting.
Zet deze datum alvast in uw agenda.

Bekijk hier een impressie van de Nacht van ‘s-Gravenzande 2014 (27 foto’s):

Alex van Til

Lees hier nog meer leuke visverhalen en verslagen van Alex van Til:
Wie?? Walapa en kwi-kwi !! >>
Willem Minkman en Zeevis Vereniging Zandvoort bij de Berenkuil >>
Avik Brygge 2013; Visvakantie naar Noorwegen (1) >>
Avik Brygge 2013; Visvakantie naar Noorwegen (2) >>
Avik Brygge 2013; Visvakantie naar Noorwegen (3) >>
Forellen in de Berenkuil met spare-ribs, karbonaadje en berenkuilhamburger >>

© Tekst / Fotografie: Alex van Til / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk visverslag? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.