Mijn vriend Louis van Dalen is inmiddels verslaafd aan het vissen op forel. Onze thuisbasis in Heioord. Mooie vijvers en goede service. Voor ik daar ga vissen bel ik eerst naar Heioord en kijken we met de eigenaar waar het beste gevist kan worden.

Het was heet, de forellen zaten hoog

Op 28 juli was het er heet. De forellen zaten echt hoog. In de ochtenduren had het flink geregend en de temperatuur van het regenwater was twintig graden. Om de verwarming van de forelvijvers tegen te gaan werd er constant koud water ingepompt. Veel mensen klaagden over slechte vangsten toen we aankwamen. Het was te warm in hun ogen. In vijver twee zat nog genoeg forel en daar gingen wij het proberen. In eerste instantie weinig beet. Toen werden nieuwe forellen uitgezet en kwam er meer actie.

De wasmot

De wasmot op een uiterst lichte montage deed wonderen. Mijn montage: 1600ste hoofdlijn en 1400ste onderlijn. Dobber van twee gram en een glasloodje van twee gram. Kleine haak en daar schoof ik de wasmot overheen zodat die de vorm van een L had. Ik gebruikte om te vissen een gevoelige Spro werphengel en mijn geliefde waste stok. Met de werphengel heb ik een mooi bereik. Ik gooide over de schooltjes forel heen en trok langzaam naar binnen. Voorzichtig hapte ze toe. Ik liet ze even doorbijten en sloeg aan.

Noodweer in Limburg

Met de vaste hengel heb ik minder speelruimte. Die zette ik in voor forellen die twee meter van de kant zaten. Het aas kon ik voor hun neus presenteren en slepen. Bij een aanbeet liet ik ze even de wasmot inslikken. Een natuurlijk proces en dan sloeg ik aan. Dan krijg je pas de dril. Mooi om te zien. Binnen drie uur had ik zo’n twintig forellen en toen begon een noodweer in Limburg. Ittervoort kwam zelfs in het nieuws. Eerst dacht ik dat het wel zou overtrekken. Maar dat was niet waar. De regen was warm. Een rare gewaarwording. Iedereen ging naar binnen. Een uur later was het droog. Velen gingen nog even hun geluk beproeven.

Wederom tevreden naar huis

Louis en ik pakten onze spullen en reden naar huis. In Neertitter en Ittervoort stonden de straten blank en waren kelders ondergelopen. Ittervoort was nog te zien op het acht uur journaal. Vandaag had ik weer een mooie vangst.

Bekijk hier een impressie van de mooie vangsten en middag bij Heioord:

Volgende week volgen forelvistips voor het passief vissen op forel in de hete zomer. Speciaal voor onze minder actieve vissers die ook van de omgeving willen genieten. Dus hou de site in de gaten!


Frans van den Broek

Lees hier alles over de Favoriete aassoorten voor het forelvissen:
Favoriete aassoorten forelvissen >>
Lees nog meer onder “Forelvang Tips” >>
Wil je tips & trucs over vliegvissen op forel? >>

Veel succes!

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk vangstverslag en ben je ook van plan om Forellenvijver Heioord te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.