SUPER! We hebben een eindstand!
In de top 10 deelnemers bij Youtube heeft er
• 1 deelnemer gevist bij de Kamphoeve in Ommeren,
• 1 deelnemer bij De Woldstek in Ruinerwold,
• 2 deelnemers bij De Berenkuil in Putten,
• 2 deelnemers bij de Zederik en maar liefst
• 4 deelnemers die gevist hebben bij Wild bijzonder vissen en alle 4 staan ze in de top 5.

Via het stemmen op de site kwam Rafael Rozema, die viste bij deforelpoel dik als eerste uit de bus. En terecht vind ik ook. Ik moest er het verste voor rijden, maar het was zeker de moeite waard. Als je praat over de beste en meest verrassende aassoorten, dan is Rafael toch wel de koploper in dit deelnemersveld. Hij viste met spek, frikandel, kattenbrokjes, nimfen, zalmeieren, mossel, knoflook en pallets. Hij ving er die dag zelfs een meerval, een steur en een graskarper mee! Daar zit vast nog wel een aassoort bij waar jullie nog nooit mee gevist hebben.

Alle deelnemers hadden wel iets speciaals te vertellen. De beste en mooiste uitleg werd, vond ik gegeven door Jan Masselink, Danny van Willigen en Rob hens gegeven. De winnaar qua views op Youtube is Patrick Menneken. Hij viste met de Tremarella-techniek en had ook meteen beet. Helaas had hij niet zo veel spraakwater, maar wel wellicht de meest succesvolle techniek om mee te vissen op forel. Hij ving er die dag dan ook erg veel en dat met de wasmotlarf in L-vorm.

Opvallend vind ik ook dat er in de top 10 nagenoeg net zoveel gevist en gevangen wordt met levend aas, zoals wasmotlarven, meelwormen, uitgegroeide morio’s en maden, als met forellendeeg. Voor degene die denken dat je alleen maar met powerbait forel kunt vangen, blijkt dit dus absoluut niet zo te zijn.

Danny van Willigen had van hun het meest verrassende aas met een extra kraaltje. Dat vindt ik leuk, als mensen echte geheimpjes vertellen langs de waterkant!

Ron Hens had naast de zeer duidelijke en mooie uitleg ook een super aasje nml.: het eendevoetje. Dat moeten jullie zeker eens proberen vooral in de zomermaanden. Een zeer succesvol aasje waar je gegarandeerd veel forellen mee zult gaan vangen. Daarnaast geeft Rob nog diverse tips & trucs over de kleur, de stand van de hengel en meer … Bedankt Rob!

Daarnaast waren er nog de deelnemers die je het liefst de prijs meteen zou willen geven. Als je Zara Leus ziet en vooral het plezier bekijkt wat ze erin heeft, dan gun je haar meteen de prijs. Vissen op forel; het leukste dat er is! Zara vangt een dikke zalmforel! Zara had echter wel wat hulp van papa en viste in een vijver die tjokkie vol met forellen en vette zalmen zat. Ze wist de vis er wel zelf uit te halen. Wat een actie voor zo’n kleine meid!

Opa Sitse en kleinzoon Pepijn Visser (toepasselijke naam) hadden het daarentegen wat moeilijker. Voor de allereerste keer vissen op forel en dat in de grote vijver. Pepijn, die maar babbelt over zijn snoeken en Opa Sitse, rustig turend naar zijn dobbertje. Dat ging hem niet worden! Met enkele kleine tips en wat uitleg lukte het wel en rende Opa Sitse al na 5 minuten achter me aan. Ik heb BEET gehad. Super. Maar ben wel de haak verloren. Dus meteen even een nieuwe halen en snel verder vissen …

Jan Masselink, qua views op Youtube als tweede geëindigd en met 7 stemmen, geeft ook hele goede uitleg en laat zien hoe je het lepeltje maakt van powerbait. Niet erg vernieuwend, maar wel de meest effectieve vorm voor powerbait en dat met een theelepetje. Hij geeft diverse zeer bruikbare tips waar beginnende vissers veel aan kunnen hebben. Daarnaast vond ik het erg leuk en sportief dat hij uiteindelijk een gevangen forel door een ander jongetje uit het water laat halen, want hij had nog niks gevangen die morgen. Erg sportief Jan!

Als laatste, maar zeker niet minst leuke is Bertus Bovenschen geëindigd, die ging vissen met een trosje maden. Ook erg origineel en naar het bleek die dag erg effectief! Bertus is lid van de visclub voor gehandicapten en vijfenvijftigplussers “Ons stekkie” Drosseweg Lienden. Als locatie voor een gezellig middagje forelvissen, hadden ze Forellenvijver de Kamphoeve in Ommeren uitgezocht. Super om te zien dat forelvissen ook zeer geschikt is voor minder valide mensen! Zelfs vanuit je rolstoel kun je nog helemaal zelfstandig vissen op forel. Ik hoop dat ze met z’n allen nog heel veel visplezier mogen beleven!

Tevens zijn ook deze 4 deelnemers nog binnen de top 10 geëindigd met hun leuke en zeer vangstrijke deelnames. Mocht je hun video’s en het verslag nog niet gezien hebben, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen!:

Tom van Garderen

Hendrik Tjokrotaroeno

Gerd Nabbe

Hier kun je alle 77 deelnemers aan de Best Trout Bait Competition 2013 nog eens rustig bekijken >>

Conclusie (moeilijk, moeilijk);
Een zeer moeilijke keuze uit al die super leuke deelnemers, maar ik moet nu toch een keuze maken dus;

><>

><>

><>

><>

Tromgeroffel !!!!!!!!!

><>

><>

><>

><>

><>

><>

Winnaar van de Best Trout Bait Competition is:

Rafael Rozema

met het meest verrassende en veelzijdige forelvisaas!
Van harte gefeliciteerd met het forelvispakket t.w.v. 250,-

Ik ga samen met jou bekijken welke hengelsportartikelen jij het liefste zou willen hebben en deze worden dan zo snel mogelijk naar jou toegestuurd. Nog leuker zou zijn, als je ze persoonlijk bij onze vijver Forellenvijver Heioord in ontvangst zou willen nemen. We kunnen ook een locatie ertussenin kiezen zodat we allebei maar de helft hoeven te rijden. Dan kan ik er ook wat foto’s van maken en hebben we weer een leuk artikel voor op de site!

Tevens wil ik als een extra aanmoedigingsprijs, onze 2 jongste deelnemers ook ieder een prijs geven

Winnaars Aanmoedigingsprijs Best Trout Bait Competition:

Zara Leus

Pepijn (en Opa Sitse) Visser

Van harte gefeliciteerd met het Aanmoedigingsprijs t.w.v. 25,-

Dit ook in de vorm van een zelf uit te kiezen forelvisartikelen. De jeugd heeft de toekomst! Ik hoop dan ook dat zij nog lang met veel plezier op forel zullen vissen en ook vrienden van hun enthousiast zullen maken voor het forelvissen, want Forelvissen; dat is toch het leukste dat er is!

Tot slot wil ik graag alle deelnemers van de BTBC hartelijk danken voor jullie deelname; Ronnie, Jacob Stel, Bertus Bovenschen, Corrie Briene, Marinus van Oss, Tom Heyman, Kees Verwijk, Sef Hendrikx, Henk Smits, Hans Geersen, Jan Masselink, Jan Springer, Patrick menneken, Jan ter Riet, Vincent Hulst, Sietse en Pepijn Visser, Zara Leus, Jhado Abdala, Henk Barmentlo, Ben Halbesma, Ernst, Gordy en Sandra Geens-Vervloesem, Hans Hoeijenbos †, Leen Vogel, Geert van der Ham, Tom van Garderen, Danny van Willigen, Bert Steenis, Rob Hens, David Molenaar, Rob Tjin, Mathieu Dobben, Anneke Cozijnsen, Hinder Doekharan, Niels de Graaf & Johnny Kos, Rafael Rozema, Mariska, Pieter Plantinga, Bert Verwijk, Mike van der Heiden, Jeroen van Looij, Hendrik Tjokrotaroeno, Tom Brouwers, Spike & papa Rein Marisse, Lodewijk Riekkergaa, Piet de Lee, Gerd Nabbe, Jan Blonk, Wim Kocken, Tiny van de Ven, Sahin Kaya, Lambertus van der Maazen †, Jeffrey van de Geer, Toon Vrenken, Peter Claessens, Coen (de kinderarts), Mari den Toom, Piet Visser, Lander Wouters, Eric Corrijnen, Steven Pinseel, Wies Musters, John van der Burg, Weert Otter, Pierre Weertz, Johnny Weertz, Peter van der Havere, Bert Loyen, Michel Habets, Piet Meerstad, Danny Corstjens, Jaak van Hooff, Piet Hendriks, Iben Gerits en Kim Grieten!

Jullie waren allemaal stuk voor stuk kanjers en zullen dat ook altijd blijven, want de video’s in YouTube en op onze site worden dagelijks bezocht. Ik heb genoten en ik hoop jullie ook. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk tot ziens aan de waterkant!

Tevens wil ik graag de deelnemende forellenvijvers bedanken voor hun gastvrijheid, heerlijke koffie en super lekkere broodjes bal. Ik ben er TOP ontvangen en wens jullie verder veel visplezier en zakelijk succes toe!

Met dank aan: • Visvijvers ’t Mun, Appeltern • Forellenvijver de Kamphoeve, Ommeren • Forellenvijver Heioord, Neeritter • WILD bijzonder vissen, Reutum • De Zalmforel, Geervliet • Forellen Visvijvers Zederik, Meerkerk • Forellenvisvijver de Berenkuil, Putten • Deforelpoel.nl, Kollumerzwaag • Forellenvisvijvers De Woldstek, Ruinerwold • Forelvijvers “De Uitkomst”, Vortum Mullem • Forellenvijvers de Schutskooi, Ooijen • Visvijvers Dre Leenaerts, Achtmaal • Recreatieboerderij van Langeraad, Kerkwerve • Forellenvijver Geulhof -Mechelen, Mechelen • Forellenvijver Bergeinde, Opoeteren, België •

Hier kun je alle 77 deelnemers aan de Best Trout Bait Competition 2013 nog eens rustig bekijken >>
Bekijk hier de De top 10 best bekeken video’s in Youtube in de Best Trout Bait Competition 2013 >>

© Video / Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com