Op www.dutchanglers.nl vrijdag 8 juli 2011 is een nieuwe serie van start gegaan. In een aantal delen op vrijdag wordt op toegankelijke wijze door Peter Sikking de basis van het vliegvissen toegelicht.

Na “de reis door Noorwegen” neemt Peter Sikking ons nu mee door het land van de vliegvismaterialen en alles wat daarbij hoort. In een serie artikelen komen de belangrijkste aspecten van het vliegvissen voorbij. Peter zet zijn ervaring volledig in en alles gaat gepaard met opnieuw prachtige foto’s.

Hiermee hopen wij nog meer mensen enthousiast te krijgen voor deze prachtige vorm van sportvisserij!

The Beginning
Zoals ik in vliegvissen in Noorwegen: ‘De reis’ al aangaf, was mijn eerste kennismaking met het verslavende vliegvissen een oude vliegvissende Franstalige Belg. Het was niet het aantal vissen dat hij ving en ook niet het formaat (John) maar de gracieuze manier van werpen, het in het water staan en de prachtige omgeving waarin dit gebeurde.

1994
Na mijn korte vakantie in België, direct naar mijn plaatselijke hengelsport annex dierenwinkel, om te kijken of de beste man soms een vliegenhengel had staan. Van een gespecialiseerde hengelsportzaak had ik toen nog nooit gehoord en al helemaal niet van een alleen op vliegvissen georiënteerde winkel. Op mijn vraag of er in de winkel soms ergens ook iets van een vliegenhengel stond reageerde de man enthousiast om even later na het verplaatsen van zakken lokvoer, karpernetten en hengels terug te komen met een … Lees hier verder >>

© Tekst / Fotografie: www.dutchanglers.nl
Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com