[wpvoting]

BTBC – Best Trout Bait Competition 2013
Een strijd om de mooiste en beste forelvis-aaspresentaties op het gebied van vissen op forel en zalmforel.
Doe je ook mee aan de Best Trout Bait Competition?

Dan maak je kans op een schitterend forelvispakket t.w.v. 250,- !!!

BTBC Deelname van Niels de Graaf en Johnny Kos uit Nijkerk:
Lokatie: Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil in Putten

Op 20 juli was ik bij Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil in Putten. Daar waren ook Niels de Graaf en Johnny Kos uit Nijkerk. Ik had al een tijdje gezien dat Niels en Johnny de ene na de andere forel uit het water wisten te vissen, dus dat trok mijn aandacht. Ook zij wilden graag mee wou doen aan de Best Trout Bait Competition.

Bron: http://youtu.be/mYTHcWaXuuc

Al meteen toen ik bij hun stond hadden ze weer beet. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar waar zij dan mee viste. Niels zegt: “We vissen met een aantal meelwormen, want met dit weer vangt dat veel beter.


Niels de Graaf en Johnny Kos vissen met meelwormen en wasmotlarven

Het is nu warm en dan zitten ze wat dieper. Dat hadden ze vanochtend gehoord van een aantal professionals. Altijd goed om eerst even rond te kijken en te vragen welke technieken andere vissers gebruiken en welke het meest succesvol blijken te zijn op dat moment op die lokatie. Dat altijd erg verschillen van dag tot dag en van vijver tot vijver.

Niels plaats een meelworm boven op de haak. Dan pakt hij nog een tweede en deze schuift hij ook over de haak, tot dat deze verborgen is en het aas goed kronkelt door het water.

Niels vist met een Spro dobber (volgens mij een Spro Trout Master Ballerina) met alleen een beetje lood erboven en een onderlijntje. Hij laat het aas stil liggen en geeft af en toe kleine tikje. Daarom gebruikt hij nu geen extra lood. Als hij gaat slepen, gebruikt hij wel lood. De Spro dobber ligt plat op het water. Bij een aanbeet gaat deze rechtop staan. Je hoeft meestal niet echt aan te slaan, maar gewoon binnen halen, zegt Niels.


Niels en Johnny vissen beide met de Spro Trout Master Ballerina foreldobber

De keuze voor levend aas, zoals meelwormen, blijkt een goede keuze te zijn. Ze hebben er al 6 en hebben nog een aantal uur te vissen, dus daar kunnen ze er zeker nog wat bij vangen.


Niels plaats een meelworm boven op de haak en een tweede eronder zodat het de haak bedekt

Johnny vist met hetzelfde materiaal en aas als Niels alleen iets minder diep. Je ziet veel forellen aan het oppervlak zwemmen, maar deze zijn traag en zullen niet snel bijten. Vandaar dat Niels en Johnny dieper vissen, waar de meer actieve forellen zich bevinden. Niels heeft zojuist gewisseld van aas en heeft nu een meelworm en een wasmotlarf. Ook Johnny heeft gewisseld en meteen al beet. Helaas bijt de forel even niet door, maar dat zal zeker later nog gebeuren.

Bedankt Niels en Johnny voor de leuke, productieve bijdrage en nog heel veel forelvisplezier!
Er wordt die dag slecht gevangen, maar Niels en Johnny hebben er al 6!

Tot ziens bij:

Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil
Berencamperweg 11
3882 SP Putten kaart >>
Tel.: 033 2452950
Internet: www.berenkuil.com
Email: hendrik@berenkuil.com

© Video / Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com