Op 19 oktober 2013, om een uur of elf was Hans van Multismoke Rookovens gearriveerd bij de finale van het NK Vliegvissen op Forel 2013 bij Forellenvijver Heioord in Neeritter. Multismoke Rookovens is al 8 jaar sponsor van ons NK en is meestal ook aanwezig tijdens de finales. De winnaar van het NK Vliegvissen op Forel en het NK Forelvissen ontvangt ieder jaar een mooie grote rookoven.

Ik vroeg Hans of hij wat meer kon vertellen over de rookovens, rookmot en tafelmodellen die hij bij zich had. In deze video geeft Hans hierover meer info hierover:

Bron: http://youtu.be/B0YxuyJodWw

Multismoke Rookovens vertelt over z’n rookovens, het zouten en de rookmot. Er is tegenwoordig bijzonder veel vraag naar rookmot met kruiden. De kruiden gaan verbranden en brengen een speciale smaak aan het product. Daarnaast hebben ze rookzout dat hoofdzakelijk gemaakt is op basis van zeezout en ook vermengd is met kruiden. Ideaal voor kleine hoeveelheden en ideaal om handmatig te zouten, want dat is belangrijk voor het roken zelf.

Multismoke heeft naast rookovens ook een tafelmodel. Het eenvoudigste model dat zelfs in de keuken gebruikt kan worden onder de wasemkap. Er komt nauwelijks rook vanaf. Er zit een maatflesje bij, waarmee je de spiritusbrandertjes kunt vullen. Er gaat een deksel op, dus rookvrij. Je hoeft niet te draaien of te keren en de hoeveelheid in het flesje is precies voldoende om te roken. Wanneer het vuur gedoofd is, is de vis gerookt. Dat is ongeveer een half uur tot drie kwartier. Heel simpel dus! Dat kan eigenlijk niet mis gaan.

Dan zijn er de staande modellen rookovens van Multismoke. Allereerst het ronde model dat Multismkoke al geruime tijd in hun collectie heeft. De mogelijkheid om er iets in te doen is iets kleiner dan de andere 2 staande modellen. In de vierkante modellen heb je de bovenladers en de modellen met de schuif aan de voorkant zijn de voorladers. Bij de voorlader is het gemakkelijker om de vis eruit te halen, mocht er een ongelukje gebeuren, dan bij de bovenlader. Verder zijn ze identiek qua kwaliteit. Je kunt er zo’n 10 forellen in roken, als je het goed wilt doen voor het rookproces als zodanig.

Tot slot heeft Multismoke nog een rookboekje dat wordt aangeboden voor 10,92: Rook jij Rook ik. Hierin staat alles wat je moet weten over het roken van vlees en vis. Achterin staan nog een aantal recepten waarmee je de marinades heel eenvoudig kunt maken. Verkrijgbaar bij de normale hengelsportzaken en uiteraard ook bij Multismoke.


Als dank voor 8 jaar sponsoring van het NK Forelvissen en NK Vliegvissen op forel kreeg Hans een kleine blijk van waardering d.m.v. een Oorkonde met alle finalisten van de afgelopen jaren. Bedankt Hans!

Een rookoven van MultiSmoke:

MultiSmoke rookovens voor hobby en horeca.
MultiSmoke produceert rookovens in diverse afmetingen.

De Multismoke ovens zijn professionele rookovens, waarin U alle zoet- en zoutwater vissen kunt roken. Paling, forel, makreel, haring, snoekbaars en platvis zijn allemaal in korte tijd klaar.

Ook diverse soorten vlees en gevogelte laten zich uitstekend roken.

Een Multismoke oven is eenvoudig in bediening en onderhoud.

MultiSmoke rookovens
Dennenlaan 31
1162 CK Zwanenburg
Telefoon +31(0)20-4972403
Mail: info@multismoke.nl
Website: www.multismoke.nl

© Video / Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com