We gaan weer knallen … … Mijn mooiste viservaring was toch wel de allereerste vis die ik ving. Je leest er alles over in mijn Gratis e-book “Passie voor Forelvissen”. Mocht je dit gratis ebook nog niet hebben, dan kun je het NU meteen hier downloaden: http://deforelvisser.com/25-super-tips-en-trucs-en-gratis-e-book/

Mooiste viservaring

In dit artikel de mooiste viservaringen van mij en van enkele visvrienden. Zij stuurde mij hun mooiste viservaringen via e-mail en deze deel ik graag ook met jullie. Tevens vertel ik je enkele gratis tips voor het forelvissen in de winter. Doe er je voordeel mee! Heb jij nog tips? Ik hoor het graag via: info@deforelvisser.nl

Mijn mooiste viservaringMooiste viservaring: Vissen met mijn VIP-Vrienden bij ’t Smallert

Mijn mooiste viservaring

Mijn tweede mooiste viservaring was toen ik aan het forelvissen was bij Forellenvijver Heioord op vijver 5. Het is al behoorlijk wat jaren geleden, ik schat zo’n 15 jaar, maar de mooiste viservaring vergeet je niet en is voor mij als de dag van gisteren. Vijver 5 is een gemengde vijver waar zowel forellen van 300 à 400 gram worden uitgezet alsook zalmforellen van 750 gram tot 1,5 kilo. Ik had al wat forellen gevangen, maar nog geen zalmforel.

Chantal Hermkens met kromme hengelEen kromme hengel bij Vissen bij de Zuilen in 2014; helaas net geen vangst

Tips voor het forelvissen in de winter

Het was winter en de aanbeten waren voorzichtig. De forel beet niet echt door en ik viste hoofdzakelijk vlak boven de bodem, met een glasgewichtje en een ondelijntje van 30 cm. Heel voorzichtig haalde ik het aas af en toe eens in en lied het dan weer even liggen. Ik viste met powerbait, die vanzelf blijft drijven in het water. Ook probeerde ik het met 2 wasmotlarven en een piepschuim balletje erboven. Het piepschuim balletje zorgt er ook voor dat de wasmotlarven gaan drijven in het water. Beide aaspresentaties bleken succesvol en resulteerde al snel in diverse forelen.

Na een uur voelde ik eerst een voorzichtige aanbeet. De vis leek een beetje te nibbelen aan het aas. Ik gaf wat extra lijn en liet de vis rustig doorbijten en toen vloog mijn aas er tussenuit. Ik sloeg aan en voelde meteen dat dit een kanjer was. Er werd het uiterste van mijn kromme 2 meter 10 Mitchell hengel gevraagd. Aangezien ik een vrij dunne hoofdlijn van 0.18 had en een onderlijn van 0.16 gaf ik de slib meer ruimte, bang dat anders de lijn zou breken. Ik haalde behoedzaam de grote zalmforel binnen en moest hem weer laten gaan en haalde weer binnen en daar ging hij weer ertussenuit. Het duurde wel 20 minuten voordat de zalmforel de strijd opgaf en ik de zalm eindelijk binnen kon halen. Een passend net had ik niet voor zo’n enorme forel, maar die waren mijn vrienden ondertussen al gaan halen. Het grote net, waarmee de forellen altijd uitgezet worden bij Heioord had gelukkig wel de juiste maat. Het bleek een zalmforel te zijn van bijna 5 kilo. De maat weet ik niet precies, maar hij was groot. Die ervaring zal ik nooit vergeten. Helaas had niemand op dat moment een camera bij zich. Vanaf toen ben ik altijd een camera gaan meenemen.

Grote forellenUitzet van grote forellen bij Vissen bij de Zuilen

Grote forellen

Vorig jaar was ik vissen en verslag uitbrengen bij Vissen bij de Zuilen in Hillegom. Daar kreeg ik een soortgelijke ervaring en haakte een forel die zowaar nog zwaarder was dan 5 kilo. Ik had er waarschijnlijk de hoofdprijs mee kunnen winnen. Helaas bleef mijn lijn, vlak voordat ik de zalmforel kon scheppen, hangen achter een tak en de lijn brak. Toen kwamen weer dezelfde herinneringen naar boven die ik toen bij Heioord had. Helaas mocht het daar niet zo zijn, maar ook dat is forelvissen. Ik vond het wel geweldig dat het Frans van den Broek wel lukte om zijn persoonlijk record te verbeteren en een zalmforel van 4,8 kg wist te haken.

Wintertip voor grote forellen

De volgende wintertip die ik kan geven is dus ook om, vooral in de winter, als je weet dat er grote zalmforellen rondzwemmen, een niet te dunne onderljn te nemen. 0.18 als onderlijn is dun genoeg en draai de slib open, zodat er niet teveel spanning op de hengel en lijn staat. Dit voorkomt lijnbreuk.

Mooiste viservaring Ria Groothuis

De volgende mooiste viservaring is van Ria Groothuis.

Hoi Chantal, Mijn mooiste ervaring is de eerste keer forel vissen bij de Woldstek met mijn zussen.

Mijn jongste zus heeft beet en begint te roepen help Ria help helaas durfde ik hem er ook niet af te halen maar we werden gered door Leon.

De mooiste ervaring die ik nog eens hoop te doen is buddy vissen helaas konden we dit jaar niet hopelijk volgend jaar.

Groetjes Ria

Mooiste viservaring Aldo Holle

De mooiste viservaring van Aldo Holle vlak na een onweer.

Mijn leukste ervaring aan mijn geliefde forellenvijver ‘’ De Gouden Vis’’ te Biest-Houtakker was wel de avond dat ik na een hevige regen/onweersbui

het onderbuikgevoel had om niet naar huis te gaan, maar nog even het einde van die bui af te wachten.

Wat er zo een half uurtje na de laatste regendruppel gebeurde zal ik niet gauw vergeten!

Er stonden meerdere vissers aan de vijver, maar veel heb ik daar niet meer van meegekregen, vanwege het feit dat ik letterlijk de ene beet na de andere kreeg,

en die avond met 12 zalmforellen en 24 regenboogjes huiswaarts keerde.

Niet te geloven! Het leek wel, of ze allemaal op juist mijn aasje lagen te wachten, ingooien en…boem, daar was de volgende weer!

Het was hard werken, die avond, dat kan ik je wel vertellen, en, zoals ik zei, dat ga ik waarschijnlijk nooit meer meemaken…

MVG, Aldo Holle.

Peter’s mooiste viservaring

Peter’s mooiste viservaring zit in wat je niet verwacht.

Hallo Chantal, mijn leukste momenten zijn altijd, als je iets vangt waarop je eigenlijk niet vist, bijv een snoek vangen aan mais aan 16 honderdste bijv of een karper aan mais met 14 honderste dat zijn leuke dingen.

Peter

Rob Hens mooiste viservaring

Voor mijn beroep ben ik constant in oplossingen aan het denken.

Alle ideeen worden omgezet ik 3-D tekeningen en als eindresultaat een werkende machine.

In het weekend vind ik het heerlijk om weer aan de vijver te staan en aan niets anders te denken dan vissen.

Lekker kletsen over je passie met visvrienden of alleen en genieten van de omgeving en vooral de rust.

De frisse wind langs je gezicht en de hersen komen tot rust, dit de mens goed.

Tijdens het vissen kan ik mij verplaatsen in de forel en helemaal los gaan in ideeen om ze toch te verleiden.

Al mijn ideeen en ervaringen deel ik graag met De Forelvisser.com, zodat deze informatie ook voor jullie beschikbaar is.

Het is prachtig dat het forelvissen zich zo goed heeft ontwikkeld en dat  de vijvers voor een volle visevenementenkalender zorgen.

Ik reken erop dat wij samen de gezelligheid, vriendschappen en vooral sportieviteit mogen voortzetten in 2016.

Rob Hens

Bedankt voor jullie mooie verhalen! Heb jij ook een mooie viservaring? Laat het me weten via info@deforelvisser.nl

Veel visplezier,
Chantal Hermkens

P.s. Ik ben behoorlijk ziek geweest met griep en ook nog eens volledig mijn stem kwijt geraakt. Het is nog niet over en mijn stem is nog niet terug, maar ik heb de draad weer opgepakt. Zo weten jullie waarom het even stil is geweest op Deforelvisser …

Chantal_Hermkens_300px