In het blad Beet staat een advertentie over een boek: “Meerforellen”. Dit boek gaat over de zeeforel en is geschreven door Jens Bursell en Rasmus Ovesen. Het boek is een absolute aanrader voor wie op zeeforel wil gaan vissen. Toen ik de advertentie las, dacht ik meteen terug aan de eerste zeeforel die ik ving.

Ik woonde nog in Maastricht en was werkzaam bij een groot bedrijf als bedrijfsjournalist en fotograaf. Een van de medewerkers van dat bedrijf was een verwoed en goed zeevisser. Over hem, Bernd, mocht ik een reportage schrijven. Logisch dat ik ook mee ging vissen. Om drie uur ’s ochtends stond hij bij mij voor de deur. Een kleien twee uur later waren we aan het vissen. Hij wist de stekken. We vingen goed die dag. Voor de aardigheid probeerde ik het ook met een spinner. Ik kreeg na een paar inworpen een geweldige klap op de hengel. De top trok krom en de vis nam zo’n vijftig meter lijn mee. Na een korte dril keek Bernd mij glunderend aan. Hij zag meteen dat ik een mooie zeeforel had gevangen. Hij schepte de vis. Een forel van zo’n 1,5 kilo.

Een andere maat van Bernd, een amateurkok, was ook van de partij. Hij maakte de forel schoon en vervolgens lede hij hem op een kleine BBQ. Wat smaakte die eerste zeeforel. Het vangen en eten in de vrije natuur… Een moment om nooit te vergeten.

Frans van den Broek


Deze zeeforel is gevangen door Karel Klaver

Lees hier de 10 vragen over vissen op forel aan Karel Klaver uit Capelle aan den IJssel >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.