Binnenkort ga ik weer met een maat vissen. Dan gebruik ik weer mijn vliegvishengel. Wat als een sprookje begon laat ik niet als een nachtkaars uitgaan. Amper een jaar geleden was vliegvissen de nieuwe missie. Ik verslond alle boeken en ging te rade bij deskundigen. Ik kocht een fraaie hengel en dito molen en toebehoren.

Frans_vliegvissenMijn vliegvis maatje bij ’t Mun

Sterker nog…. Ik ving mijn eerste forellen. Ging een stap verder en sloot me aan bij clubs. Met mijn tremorhanden lukt het aardig om de grotere vliegen te binden, maar niet de kleintjes. Ik volgde ook nog een cursus vliegvissen. Ik was klaar voor de strijd. Ving nog een keer met succes wat forellen. Kon niet de vraag van een vriend weerstaan om voor het goede doel te trainen. Het vissen kwam op een laag pitje te staan. Af en toe met de werphengel dat wel, maar vliegvissen niet. Zonde…. Ben ik een van de velen die enthousiast beginnen en dan afhaken? Ik denk het niet. Ofschoon, ik beken, ik mijn lidmaatschappen heb opgezegd ga ik toch door met vliegvissen. Het is toch een verfijnde manier van vissen/jagen. Mijn spullen kom je niet op Marktplaats tegen…


Frans van den Broek