Ieder jaar in de vakantietijd als de vaste gasten weer op de camping zijn, wordt er geroepen: “Nol, wanneer gaan we weer forelvissen?”

Dit ritueel komt jaarlijks terug. Wij staan reeds ettelijke jaren in Sint-Oedenrode op camping “De Kienehoef” en ieder jaar organiseren we een visdag voor de liefhebbers op ons veldje. De laatste jaren gaan we steevast naar Forellenvijver Heioord in Neeritter.

IMG_2508

Forellenvijver Heioord in Neeritter

Zo zijn we afgelopen woensdag met zeven volwassenen en drie kinderen richting het Limburgse land getogen. Ik heb daar vijver 2 vastgelegd voor de namiddag. Dit is een mooie vijver voor 10 personen. De kosten zijn 140 euro en er worden 50 forellen uitgezet. Rond 12.30 uur arriveren we daar. We worden hartelijk ontvangen en ik maak de afspraak dat de forellen in twee tijden worden uitgezet. De eerste 25 om 13.30 uur en de andere 25 om 15.30 uur. Luna en ik gaan eerst genieten van een drankje en het welbekende gebak. Voor de prijs hoef je dat hier niet te laten en we laten het ons dan ook goed smaken. Daarna op naar de vijver.

IMG_2503

Materiaal

Dré is al aan het vissen en de eerste forel wordt binnengehaald. Er zwemt nog genoeg forel rond van de vorige dagen dus we kunnen gelijk aan de slag. Ik heb voor Luna een nieuwe hengel gekocht. Een Shaking Trout van Shimano nummer 1. Een lekker licht en niet te lang hengeltje waar ze goed mee uit de voeten kan. Naar aanleiding van vorige artikelen op de site hoef ik jullie niet uit te leggen dat Luna (11 jaar) bijzonder goed kan vissen. In tijd van een oogwenk pakt ze er drie en de forel moet nog worden uitgezet !!! Ik tuig nog een hengel voor haar op en wel mijn Tremor Special nummer 1 van Ingnesti. Hierop is een dobbertje bevestigd van 3 gram, een schuifloodje van 2 gram en een 3-voudig warteltje met een onderlijn van 60 cm. Haak is maat 6, langstelig. Op de Shaking Trout is een bombetta slow sinking van 4 gram gemonteerd. Als verbinding van hoofd- en onderlijn een 3-voudige wartel en de lengte van de onderlijn is ruim een meter. Tot slot en haak 8 met een korte steel.

IMG_4912

De eerste 25 forellen

Nadat iedereen zijn materiaal op orde heeft gebracht, komen de eerste 25 forellen in de vijver. Het is meteen een gekkenhuis en de forellen pakken alles wat beweegt. Ze hebben er duidelijk zin in en iedereen vangt dan ook zijn forelletje. Het plezier straalt er van af en het enthousiasme is groot. De ene na de andere forel wordt binnengehaald. Na zo´n uurtje wordt het rustiger en nu komt het meer op echt forelvissen aan. Met ander woorden: “de trukendoos moet open”. Luna en Dré weten daar wel raad mee en blijven rustig doorvangen.

IMG_4903

De volgende 25 forellen

Na eerst een drankje en een broodje te hebben genuttigd op het terras gaan we weer terug naar de vijver voor de volgende 25 stuks. Het is inmiddels 15.30 uur en na de tweede uitzet gaat het feest weer van start. Het ritueel herhaalt zich en de forellen duiken op alles wat enigszins ronddraait. Piet en Tom komen nu beter los en vangen bij het leven. Maar ook de kinderen weten hun visje binnen te halen. Dat is het mooie, iedereen vangt wel iets en daar is het tenslotte om te doen.

IMG_4909

Eindresultaat … een fantastische score

Zo rond half vijf gaan Dré, Luna en ik de vis schoonmaken. We tellen 57 forellen en tijdens het schoonmaken komen er nog 3 bij dus het eindresultaat van deze middag is 60 stuks !!! Een fantastische score waar we erg tevreden mee zijn. Luna en Dré zijn de kampioenen met ieder zo’n 17 stuks. We verdelen de vis eerlijk onder de deelnemers en togen met een goed gevoel naar het terras voor een lekker koel biertje of iets anders. De verhalen komen los. Dit is een middag met een gouden randje hier bij forelvijver Heioord te Neeritter.

Bekijk hier een impressie van deze fantastische dag bij Heioord:

 

_Nol_van_Zoest

NOL van ZOEST

VIP van deforelvisser

© Tekst & fotografie: Nol van Zoest & Chantal Hermkens – Deforelvisser