Meerval vissen op de Ebro; Verslag en vette vangstfoto’s met video van Marco Dreesen die samen met zijn vader en vrienden gaat meerval vissen en karper vissen op de Ebro in Spanje en dat is kicken!

Catfish-camp-Caspe-vangstenMeerval vissen & Karper vissen op de Ebro in Spanje – Catfish camp Caspe

Zaterdag 22 mei samen met mijn vader het vliegtuig genomen van Eindhoven naar Barcelona. Daar aangekomen de huurauto opgehaald en toen vertrokken voor een +-2,5 uur durende autorit naar Caspe. Rond 18:00 kwamen we aan op onze eindbestemming in Caspe, Spanje.

Visvakantie Catfish camp Caspe, Spanje

Even kennis gemaakt met de familie die het bedrijf Catfish camp Caspe runnen. Vader moeder met hun 2 zonen. De mannen zijn allemaal visgids. Daarna de spullen naar onze kamer gebracht en op tijd naar bed gegaan.

Meerval vissen & Karper vissen op de Ebro met visgids

De volgende dag eerst ontbeten met zijn allen en toen met de visgids mee op avontuur. Samen met nog 2 andere visfanaten hebben we de hele week gevist. De vangsten waren de week ervoor nog niet heel goed. 35 Stuks verdeeld over de hele week, maar goed het blijft vissen dus het kan altijd omslaan. Het weer was in ieder geval goed de hele week +- 28 graden.

Karper vissen op de Ebro in Spanje - Catfish camp CaspeKarper vissen op de Ebro in Spanje - Catfish camp CaspeKarper vissen op de Ebro in Spanje – Catfish camp Caspe

Met de auto werden we naar de boten gereden en vanaf daar was het nog maar een klein stukje varen naar de visstek. Wij hadden full guiding dus de hele week ging er een visgids bij ons. Dit is wel aan te raden op onbekend water. Hier vissen ze bijna uitsluitend met pallets en soms ook nog wel eens slepend met kunstaas als het niet wil met de pallets.

Catfish-camp-Caspe-vangsten2Meerval vissen & karper vissen op de Ebro in Spanje – Catfish camp Caspe

6 Hengels uit op meerval en 2 op de karper met mais. We kwamen voornamelijk voor de meerval maar die liet zich in het begin van de week niet zien. De paaitijd liep net op zijn einde. We vingen in het begin van de week voornamelijk karpers in grote aantallen. Vanaf het midden van de week kwamen de meervallen op de stek en liepen de aantal karpers terug.

Karper-vissen-op-de-Ebro3 Karper-vissen-op-de-Ebro4Karper vissen op de Ebro in Spanje – Catfish camp Caspe

Grootste Meerval was 237 cm

Meerval-vissen-op-de-Ebro-SpanjeMeerval vissen op de Ebro in Spanje – Catfish camp Caspe – Meerval van 237 cm!

Meerval vissen op de Ebro; De grootste karper die ik gevangen heb was 18 kilo. De rest varieerde tussen de 10 en 16 kilo. De grootste meerval van mij was 198,5 cm en van mijn vader 237 cm.

We hebben in totaal 6 dagen gevist en 115 vissen gevangen.

Meerval-vissen-op-de-Ebro1 Meerval-vissen-op-de-Ebro2 Meerval-vissen-op-de-Ebro3Meerval vissen op de Ebro in Spanje – Catfish camp Caspe – Meerval van 198,5 cm

Volgend jaar dus terug voor het meerval vissen op de Ebro, om het record van mijn vader te verbreken 🙂 

Video Meerval vissen op de Ebro

Bron: https://youtu.be/dfKzucqMFes

Meer over Marco Dreesen

Marco Dreesen is een echte BF’er (Bekende forelvisser) en vist normaal graag op forel. Hij werd Team Kampioen Forelvissen in 2009 en 2e individueel tijdens het NK Forelvissen 2008 (1 vis te weinig gevangen). In 2011 heb ik hem geïnterviewd.

Lees hier het interview: Interview met BF’er Marco Dreesen >>

Visvakanties op de Ebro in Spanje – Info

Heb je ook interresse in een visvakanties op de Ebro in Spanje? Je kunt er meerval vissen en karper vissen met of zonder gids. Ook wel de big game bestemming voor de meerval genoemd.

Catfish Camp Caspe Ebro Spanje

Catfish Camp Caspe verzogd al 15 jaar visvakanties op de Ebro In Spanje, Ook wel de big game bestemming voor de meerval genoemd. Het bedrijf wordt gerund door Gert en Jacintha en hun beide zonen. Catfish Camp Caspe is al vijtien jaar actief op de Ebro, dit komt tot uitting in de enorme kennis van het water en de vistechnieken in Spanje. Gert en zijn zonen zijn  ervaren visgidsen en roofvisspecialisten, en vissen al meer dan 15 jaar op meerval, karper en snoekbaars op de Ebro. Door deze lange ervaring weten zij u telkens weer naar de vis te brengen.

Kijk dan voor meer info op deze website: http://catfish-camp-caspe.com

Heb jij al eens gevist op de Ebro in Spanje? Laat het ons weten via het onderstaande reactieveld

Chantal Hermkens

© Forografie en tekst: Marco Dreesen / Chantal Hermkens / Deforelvisser.com