Roken van vis is moeilijk? Niet bij Multismoke rookovens!

Vindt je het roken van vis moeilijk? Weet je niet goed hoe je vis moet roken in een rookoven? Welke specerijen je moet gebruiken? Hoelang je moet roken? Hoe lang moet je pekelen voor het roken? Dan heb ik een goede oplossing: Multismoke rookovens! Dat is de oplossing voor heel eenvoudig roken van vis, vlees, kip, wild en gevogelte, zelfs op het gasfornuis, met een ruime keuze uit heerlijke kant en klare rookmot met kruiden en alle benodigdheden die je nodig hebt bij het roken!

Het roken van vis en vlees was nog nooit zo eenvoudig!

Op 19 oktober 2013, om een uur of elf was Hans van Multismoke Rookovens gearriveerd bij de finale van het NK Vliegvissen op Forel 2013 bij Forellenvijver Heioord in Neeritter. Multismoke Rookovens is al 8 jaar sponsor van ons NK en is meestal ook aanwezig tijdens de finales. De winnaar van het NK Vliegvissen op Forel en het NK Forelvissen ontvangt ieder jaar een mooie grote rookoven.

Ik vroeg Hans of hij wat meer kon vertellen over de rookovens, rookmot en tafelmodellen die hij bij zich had en over het roken van vis, vlees, wild en gevogelte. In deze video geeft Hans hierover meer info hierover:

Bron: http://youtu.be/B0YxuyJodWw

LET OP: Het tafelmodel is inmiddels gewijzigd en nu compleet uit RVS gemaakt en verkrijgbaar in 3 afmetingen. Heel eenvoudig in gebruik en makkelijk schoon te maken. Bekijk hier de 3 modellen die verkrijgbaar zijn van het tafelmodel rookoven: http://www.visgigant.nl/rookoven-tafelmodellen

Eenvoudig roken van vis, vlees, wild of gevogelte

Multismoke Rookovens vertelt over z’n rookovens voor het roken van vis vlees, wild en gevogelte, het zouten of pekelen en de rookmot. Er is tegenwoordig bijzonder veel vraag naar rookmot met kruiden. De kruiden gaan verbranden en brengen een speciale smaak aan het product. Daarnaast hebben ze rookzout dat hoofdzakelijk gemaakt is op basis van zeezout en ook is vermengd met kruiden. Ideaal voor kleine hoeveelheden en ideaal om handmatig te zouten, want dat is belangrijk voor het roken zelf.

Multismoke heeft naast rookovens ook een tafelmodel. Het eenvoudigste model dat zelfs in de keuken gebruikt kan worden onder de wasemkap. Er komt nauwelijks rook vanaf. Er zit een maatflesje bij, waarmee je de spiritusbrandertjes kunt vullen. Er gaat een deksel op, dus rookvrij. Je hoeft niet te draaien of te keren en de hoeveelheid in het flesje is precies voldoende om te roken. Wanneer het vuur gedoofd is, is de vis gerookt. Dat is ongeveer een half uur tot drie kwartier. Heel simpel dus! Dat kan eigenlijk niet mis gaan.

Dan zijn er de staande modellen rookovens van Multismoke voor het roken van vis vlees, wild en gevogelte. Allereerst het ronde model dat Multismkoke al geruime tijd in hun collectie heeft. De mogelijkheid om er iets in te doen is iets kleiner dan de andere 2 staande modellen. In de vierkante modellen heb je de bovenladers en de modellen met de schuif aan de voorkant zijn de voorladers. Bij de voorlader is het gemakkelijker om de vis eruit te halen, mocht er een ongelukje gebeuren, dan bij de bovenlader. Verder zijn ze identiek qua kwaliteit. Je kunt er zo’n 10 forellen in roken, als je het goed wilt doen voor het rookproces als zodanig.

Bekijk op deze pagina het complete aanbod in rookovens, tafelmodellen, rookhout, rookmot, rookzouten en de bijbehorende accessoires: http://www.visgigant.nl/rookovens

Tot slot heeft Multismoke nog een rookboekje dat wordt aangeboden voor 10,92: Rook jij Rook ik. Hierin staat alles wat je moet weten over het roken van vlees en vis. Achterin staan nog een aantal recepten waarmee je de marinades heel eenvoudig kunt maken. Verkrijgbaar bij de online viswinkel Visgigant: http://www.visgigant.nl/multismoke-rookboek-rook-jij-rook-ik-gedrukt

Roken van vis is moeilijk? Niet bij Multismoke rookovens!
Als dank voor 8 jaar sponsoring van het NK Forelvissen en NK Vliegvissen op forel kreeg Hans een kleine blijk van waardering d.m.v. een Oorkonde met alle finalisten van de afgelopen jaren. Bedankt Hans!

Een rookoven van MultiSmoke:

MultiSmoke rookovens voor hobby en horeca.
MultiSmoke produceert rookovens in diverse afmetingen.

De Multismoke ovens zijn professionele rookovens, waarin U alle zoet- en zoutwater vissen kunt roken. Paling, forel, makreel, haring, snoekbaars en platvis zijn allemaal in korte tijd klaar.

Ook diverse soorten vlees en gevogelte laten zich uitstekend roken.

Een Multismoke rookoven is eenvoudig in bediening en onderhoud.

Webshop voor Multismoke rookovens

Check de webshop voor het complete assortiment van Multismoke rookovens: http://www.visgigant.nl/rookovens. Volgende dag in huis bij bestellingen voor 12:00!

Multismoke-Rookoven-HM-8540-VL

Ik wens jullie heel veel rookplezier!

Meer artikelen over het roken van vis, kip, vlees en gevogelte:

groetjes, Chantal Hermkens

© Video / Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *