Fast Hook Release; onthaakt diep gehaakte vis!

De Fast Hook Release is het onthaak gereedschap voor de visser die zijn vis liefst snel en ongeschonden terugzet. Met dit instrument is het zeer eenvoudig om vissen te onthaken die diep gehaakt zijn waar normaal gesproken alleen het knippen van de lijn de beste optie is. Maar met de FHR is dat niet meer nodig en kan elke vis die gehaakt is aan haak 12 tot 6/0 met de FHR onthaakt worden.

Wel eens een fint geprobeerd te onthaken? Deze zal het niet overleven wanneer de vis is aangeraakt vanwege het schubverlies. Door de vis boven het water te onthaken zal deze onbeschadigd teruggezet kunnen worden.

Of een paling zo vanaf de lijn zonder de vis te hoeven aan te raken, terug het water in.

Hoe werkt de Fast hook Release

Handleiding Fast Hook Release
De Large Fast Hook Release is bruikbaar voor haakmaat 6 tot 6/0De Medium Fast Hook Release is bruikbaar voor haakmaat 6 en kleiner

  1. Houd de vis boven water of een zacht oppervlak. Houd vervolgens de lijn vast en laat de vis los. Haak de FHR onder de hand om de lijn.
  2. Laat de FHR zakken tot vlak boven de bek van de vis.
  3. Beweeg de FHR evenwijdig aan de lijn 4. Beweeg de V van de tang langs de lijn naar beneden tot in de bocht van de haak. Knijp vervolgens in de hendel waarna de vis van de haak zal lossen. Wanneer teveel kracht nodig is om de hendel in te knijpen, probeer dan de vis een halve slag te draaien waarna de hendel weer ingeknepen kan worden. Na enige oefening zal deze handeling zonder moeite uitgevoerd kunnen worden. Bovenstaande instructie werkt voor vis die in de lip is gehaakt maar zeker ook voor vis die de haak diep heeft geslikt. Het gebruik van de Fast Hook Release vergt enige oefening maar alle gebruikers die U voorgingen zullen zeker kunnen beamen dat de Fast Hook Release een geweldig hulpmiddel is om de vis te onthaken waarna deze in de meeste gevallen ongeschonden terug gezet zal kunnen worden. Spoel na gebruik de tang af met zoet water en de Fast Hook Release zal een leven lang meegaan.

Verkrijgbaar bij o.a.:


Noord-Holland
http://www.sportviswebshop.nl/
Hengelsport Handy Fish Heiloo
Goedvolk Fishing Holland Haarlem
Hengelsport Rik Beverwijk
Hengelsport Volendam
Sander’s Hengelsport Heerhugowaard

Zuid Holland
Hengelhuis Maassluis
Avicentra Hengelsport Monster

Zeeland
Catch-it-easy De Zeebaars Cadzand-Bad
Hengelsport Zuiderduin Westkapelle

Bekijk hier diverse video’s over de Fast Hook Release


Wijting onthaken met de Fast Hook Release


Ook het onthaken van platvis is na enige oefening heel gemakkelijk zoals deze opname laat zien.


Kleine rondvis kan gemakkelijk onthaakt worden met de medium Fast Hook Release.


Vis onthaken met de Fast Hook Release. Voorheen bekend als de Valley Disgorger. Deze onthaaktang was in de jaren 80 enorm populair. Op dit moment opnieuw verkrijgbaar in Nederland.


Oude commercial uit Amerika voor de Fish Off. Dit is de geëxporteerde Disgorger uit de jaren 80. Inmiddels is deze onthaaktang ook in Nederland te verkrijgen onder de naam Fast Hook Release.
www.trfishing.nl

© Tekst / Fotografie: Alfons de Meijer / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 30 juni 2011 @ 05:40

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *