El Rasslo – De Ratel-Schuifdobber

Het tweede Nieuwtje voor de forelvisser voor het seizoen 2011:
De sensatie El Rasslo – De Ratel-Schuifdobber

El Rasslo – De Ratel-Schuifdobber is exclusief voor het forelvissen beschikbaar.

Dit is een ronde dobber waarin een kleine micro-ratelaar is geplaatst. De micro-ratelaar is een klein glasbuisje met een holle binnenkant. In het glazen buisje bevinden zich kleine stalen balletjes.

Door de Tremarella techniek of door kleine tikjes met de hengel, slaan de kleine stalen balletjes tegen het glas en produceren zo een luid ratelend geluid dat op forel een sterk lokeffect uitoefent.

Het grote voordeel van El Rasslo is dat je hem heel dicht bij het aas kan schuiven, waardoor je erg weinig gemiste beten zult krijgen. In de zomer, wanneer de forel zich direct onder het wateroppervlak ophouden, is het een echt geheim wapen.

De El Rasslo Ratel-Schuifdobber kan als montage met de ovale Tremarella forelbal of de drijvende Bombarde worden gebruikt.

De ratelaar wordt gewoon uit de Schuifdobber getrokken, dan wordt de lijn er door gehaald. Door het opnieuw doorvoeren van de ratelaar wordt de pilot gefixeerd en kan hij gemakkelijk op de gewenste diepte verschoven worden.
 Hoe hoger je de ratelaar schuift, deste dieper het aas zinkt.

Het beste aan de El Rasslo Ratel-Schuifdobber is dat hij, in tegenstelling tot normale dobbers, steeds weer opnieuw gebruikt kan worden!

Diameter: 15mm
Verkrijgbaar in de kleuren: rood en geel
Fabrikant: Ratelaar: Jenzi

Bron: Daniels Angelshop-TROUT FISHING: www.trout-fishing.de

Vertaling Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com / Alfons de Meijer
Geplaatst op: 27 maart 2011 @ 07:35

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *