De Monomaster: Altijd uw visstek visdraad vrij!

De Monomaster is een zeer handig apparaatje om het langs de forelvisvijvers en langs de oevers van uw visstek visdraad vrij te houden.

Wees zuinig op de natuur en de terreinen van de forelvisvijvers en schaf er ook één aan!

Iedere sportvisser krijgt tijdens het vissen te maken met het probleem ‘wat te doen met overtollig nylon (of fluorocarbon, of dyneema) visdraad’? Elke visser vervangt regelmatig zijn leader of onderlijn, of gooit de boel wel eens in de war, waarna één en ander vervangen wordt en we met een overtollig stuk visdraad of een pruikje nylon zitten opgescheept.

Natuurlijk zijn we als sportvissers ons altijd zeer bewust van de noodzaak het milieu zo min mogelijk te belasten en doen we ons best op een verantwoorde manier met de natuur om te gaan. Weggooien van restanten nylon in de natuur is dan ook natuurlijk geen optie. Het blijft er honderden jaren liggen en is gevaarlijk, vooral voor vogels en andere dieren, die kunnen erin verstrikt raken en sterven dan een afschuwelijke dood.

Stelt u zich eens voor dat de eendjes, die onlangs zijn geboren in de oeverrand van vijver 4 bij Forellenvijver Heioord (Mocht u het artikeltje nog niet gelezen hebben, dan kunt u het hier bekijken >>) verstrikt zouden zijn geraakt in een vislijn die u rondom het nestje zou hebben weggegooid. Je moet er toch niet aan denken, om dat die kleine hulpeloze hummetjes of hun moeder aan te doen.
Nee, dat willen we toch allemaal niet!

Dus nemen we restanten nylon altijd netjes mee naar huis, waar we het op een verantwoorde manier kunnen weggooien bij het restafval.

Maar in de tussentijd zitten die losse stukjes en bosjes nylon in één van uw zakken de boel aardig door de war te gooien. Werkelijk alles blijft erin hangen en wilt u iets pakken, dan komt altijd van alles met het nylon mee…

Zeer hinderlijk en onhandig! Daar moest iemand eens iets op verzinnen!

Welnu, dat is gebeurd: de oplossing is de MONOMASTER.
Een handzaam en handig klein apparaatje dat al uw restanten nylon e.d. opslurpt zodat u het thuis netjes kunt weggooien. En in de tussentijd heeft u er helemaal geen last van! De monomaster is klein, weegt bijna niets en kan erg veel nylon herbergen. Hij past in elke broek– of vestzak, of kan aan zo’n handige rolspeld worden gehangen.

De prijs van dit vernuftige apparaatje is ongeveer Euro 12,50

Hier kunt u een demo filmpje zien van de Monomaster:

Bron: http://www.youtube.com/watch?v=u66c4AwVdWk

© Tekst / Fotografie: Alfons de Meijer / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 10 juni 2011 @ 06:29

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *