Berkley NanoFil – Nieuwe revolutionaire vislijnen

Introductie van Berkley NanoFil – Supersterk nylon zonder rek!

Donderdag 16 Juni was de dag dat de nieuwe Berkley Nanofil lijn aan de pers werd gepresenteerd. De drijvende kracht achter deze nieuwe ontwikkeling is natuurlijk Jan van de Bovenkamp die al jarenlang met DSM bezig is om een revolutionaire lijn voor de sportvisserij te ontwikkelen.

Het is geen gevlochten lijn en het is ook geen nylon maar het is wel een compleet nieuwe generatie op het gebied van lijnen.

De Nanonfil heeft een erg hoge trekkracht bij een lage diameter en zodoende voor meerdere aspecten van de sportvisserij ingezet kan worden. Verder is de lijn erg glad waardoor hij ontzettend goed maar vooral makkelijk en ver gooit. Ook heeft hij geen geheugen en snijd hij fantastisch door het water, zodat er niet veel druk op de lijn komt te staan en je lichter kunt gaan vissen.

Tijdens tests over de gehele wereld is gebleken dat deze nieuwe lijn de sportvisser in staat stelt nog secuurder en verder te werpen dan ooit tevoren, er zit geen rek op de lijn en toch is het geen gevlochten lijn. Niet alleen die hele dunne variant presteert buitensporig goed, dit geld ook voor de andere maten, 0.20 gaf enkele strandvissers de indruk dat de lijn zonder weerstand naar super afstanden vloog. Precisie werpen op hotspots opende de ogen van specialisten, “dit spul gooit echt zonder moeite” of “wow deze lijn vliegt vanzelf” zijn slechts enkele van de veel gehoorde lofuitingen door Pro Berkley staf vissers over de gehele wereld. Dit is waarschijnlijk de beste lijn ooit gemaakt voor lichte en medium werpmolens. De lijn heet NANOFIL, dit verwijst naar de structuur van deze moleculair verbonden Multi vezellijn opgebouwd uit honderden van de dunst mogelijke nieuwste Dyneema fibers die sterker dan staal blijken. Sportvissers krijgen de beschikking over de nieuwste ontwikkeling op lijnen gebied en kunnen daarmee hun voordeel doen, deze lijn maakt het mogelijk om buiten de gebruikelijke lichte en medium werpmolen technieken op zoet en zout water zelfs op de vaste hengel maar ook match en Bolognaise te vissen. En dus geen rek. Dat bied erg veel mogelijkheden.

Enkele voordelen op een rijtje:
– zo dik als een mensenhaar maar met een enorme trekkracht van bijna 1,5 kilo
– absoluut rond, enorm slijtvast en Uv-licht bestendig
– gooit veel beter dan de gevlochten en Mono lijnen met vergelijkbare kracht
– minder weerstand door de lucht en de hengel
– Geen Pluizen of lusjes meer
– Door de dunnere lijn met dezelfde trekkracht kan veel lichter gevist worden

Maten: 0.02 tot en met 0.20.

Wel is er een hele duidelijke boodschap vn Berkley: Gebruik de geadviseerde knopen.
Onder het label op de spoel zit een ingenieus kaartje verstopt waar de twee beste knopen opstaan om de lijn goed te kunnen knopen.

© Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 7 juli 2011 @ 05:50

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *