DAM opberg tassencollectie en meer …

Effzett Power trout system…een begrip onder de verwende forelvissers.

Vorig jaar introduceerde D.A.M. een breed scala aan producten voor de forelvisser die luistert naar de naam Effzett PTS. Niet zomaar producten die even snel op de markt gezet zijn om de groeiende vraag naar forelproducten te kunnen beantwoorden, maar duidelijk doordachte producten die stuk voor stuk luisteren naar de behoefte van de hedendaagse forelvisser. Tijden veranderen, zo zijn in de meeste hengelsport disciplines duidelijke vorderingen merkbaar als het gaat om het verfijnen van bestaande vistechnieken en de daarvoor benodigde materialen. Natuurlijk als hoofd doel om meer vis te kunnen vangen, maar even zo belangrijk om de beleving en het plezier tijdens het vissen te vergroten. Om dit doel te kunnen bereiken is het essentieel om te luisteren naar diegene die aan de waterkant staat, en dat is nou net datgene wat de productmensen achter Effzett PTS hebben gedaan.

Talrijke voorbeelden zijn hiervan zichtbaar waaronder bijvoorbeeld de Effzett PTS Forel tassen. Een tas is een tas zal men snel roepen en zo zijn er verschillende forelvissers die een witvistas of een karpertas gebruiken om hun spulletjes op te bergen, uiteraard voldoet dit in de meeste gevallen wel, maar het kan altijd beter. Een goed geordende tas waarin men blindelings de juiste materialen snel kan vinden levert doorgaans minder ergernis op. Diep graven naar bv een potje Troutbait, warteltje of onderlijntje kost teveel tijd en uiteindelijk ook vis!! Zo heeft de Effzett PTS range 4 verschillende tassen op de markt gezet namelijk de: Profi bag, Compact bag, de Put and take buddy en de Put and take case. Alle tassen zijn voorzien van een ruimte waarin de verschillende potjes Troutbait geordend kunnen worden opgeborgen. Verder zijn ze alle vier duidelijk verschillend. De Profibag heeft een speciaal ontwikkeld frame wat er voor zorgt dat bij het uitnemen van een tackle box de tas niet inzakt. De Compact bag is de compactste van het stel en zijn de Put and take buddy en de Put and take case echte opberg meesters met tal van slimme eigenschappen.

Zoals wij het ook graag bij vrouwen zien….van voren groot bedeeld met een slank lijfje.

Deze kenmerken maken de Quick A-Head tot een opvallende verschijning. Belangrijker is natuurlijk dat naast het aantrekkelijke uiterlijk de molen functioneel is…en dat is ie!!!!!
Een opsomming van een aantal kenmerken van deze molen geeft dat al duidelijk aan:
9 kogellagers, een ultra lichte body van Dura Aluminium, Instant anti reverse system, Longcast Aluminium spoel met een extra longcast kunststof spoel, Anti Vibro system, Gepatenteerd S- Kurv Hub system, Titanium coated lijnrol, en ga zo maar door.

Klinkt natuurlijk allemaal erg interessant maar waar het voornamelijk om gaat zijn de werp en dril eigenschappen, daarnaast moet de molen ook nog eens goed in balans zijn zodra hij gecombineerd wordt met een lichte hengel. Met name het maatje 100 is een absolute goede keuze, met zijn geringe gewicht van iets meer dan 200 gram het ideale maatje voor een lichte forel combi. Het voordeel van de grote spoel mag duidelijk zijn, er is geen tweede molen te vinden die zijn lijn tijdens het werpen zo soepel af geeft. Diverse testen met soort gelijke molens wijzen dit uit en wordt er over het algemeen tot 30% meer bereik gehaald. Niet onbelangrijk wanneer er gevist wordt met een lichte montage! Tijdens de dril laat de Quick A-Head zien over een fabuleuze slip te beschikken, dit ook dankzij de in verhouding grote spoel met zijn grote slipplaten. De slip komt moeiteloos op gang en vangt hierdoor de explosieve uitvallen met speels gemak op.

www.dam.de

© Tekst / fotografie: Dam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *