Rob Hens tuigde voor mij het lichtste Shimano-spinhengeltje op. Dit hengeltje heeft een lengte van 2.40 en weegt maar liefst 90 gram. Met een bijpassend licht Shimanomolentje en een twee grams pennetje en dito loodje een genot on in je handen te houden.

Masterclass_Rob_Hens

Rob keek hoe ik mijn hengel vast hield en wee me er simpel op dat ik dat verkramp deed. Hij liet mij ervaren dat je een licht hengeltje bij wijzen van spreken met je vingers kunt vasthouden. De wijsvinger rust dan op het bovenste gedeelte van de handgreep. Je voelt gewoon meer.

Het aas, powerbait in de vorm van een meelworm, zette hij subtiel aan de haak. Ik vroeg me af waarom met dit aas….. Normaal vis ik altijd met wasmotten bij net uitgezette forel. Het aas draaide als een tierelier. We visten in vijver negen en hij wees me een plek aan. In dat vak, 4×4 meter ga je ze vangen. Hij maakte me duidelijk in welke hoeken ik moest gooien en hij kreeg gelijk. Hij tuurde constant het water af en las het. Steeds gaf hij mij adviezen. Alles pakte goed uit.

Frans_en_Rob_Hens_masterclass

Normaal ga ik forel wat meer lijn. Angst dat ik de forel verspeel. Van Rob leerde ik dat dat niet nodig is. De lijn die in het water ligt is genoeg voor de forel. Laat de vis het werk doen. Prikkel hem en zorg dat je de spanning op de lijn krijgt bij een aanbeet. Slaat de spanning op de hengel, dan is dat het teken om aan te slaan. Iets van veel doen. Van de andere kant…. Bij een vaste hengel doe ik niet anders…. Rob leerde mij ook nog wat aaspresentaties. Ik genoot met volle teugen van zijn Masterclass en nu maar oefenen!

Impressie van de masterclass:

 

Frans van den Broek

Fotografie: Rudy van Duijnhoven

 

Meer artikelen over Forellenvijver Heioord:
• Forellenvijver Heioord een visparadijs in een prachtige natuur! >>
• Vangstverslag: Forellen op dreef bij forellenvijver Heioord >>

 

Forellenvijver Heioord
Details Visvijver >>

Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter
Tel.: +31 (0)475-566609
Website: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

_Vijver_van_de_maand_4