Na het overlijden van Gerald van Ooijen heeft zijn vrouw Elly in eerste instantie ’t Mun willen verkopen. Toen dat niet lukte zagen Marjo Poelen en Jochem Quint de mogelijkheid om deze prachtige vijver, herberg en camping te gaan beheren. Nu hebben ze een contract afgesloten voor vijf jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. Reden genoeg om voor de redactie van deforelvisser.com eens te praten met de nieuwe beheerders.

Mun_nieuwe_eigenaren2

Met Marjo maak ik een afspraak. Op een druilerige vrijdag ga ik naar Appeltern. Wat opvalt is dat het relatief rustig is aan de vijvers. Marjo ontvangt mij gastvrij. “Promotie voor ’t Mun kunnen we nu goed gebruiken. De forelvissers moeten hun weg weer terug vinden naar dit mooie complex. Wij gaan er alles aan doen om te zorgen dat de nalatenschap van Gerald van Ooijen weer in ere hersteld wordt. De komende periode gaan mijn vriend en ik het achterstallige onderhoud aanpakken en veel promotie maken voor de vijver. Het eerste wat wij gedaan hebben is het in ere herstellen van de bloktijden waarin gevist kan worden. Alle gevangen vis mag ook weer mee naar huis genomen worden. We merken nu al weer dat dit werkt. De vissers komen weer terug”, zegt Marjo. Een tijdje was het zo dat je er per uur kon vissen. Daar betaalde je voor. In ruil hiervoor werden forellen uitgezet. In die periode ben ik er ook een keer geweest. Vrij snel had ik mijn forellen aan de kant, maat toen moest ik wel stoppen. Voor alles wat je toen meer ving, moest je extra betalen. Dat wilden de meesten niet en zij keerden ’t Mun de rug toe. Het siert Marjo en Jochem dat zij van dit prachtige complex weer een forelparel willen maken. Waar komt hun gedrevenheid vandaan.

Prioriteiten Visvijver ’t Mun

Jochem: Als kleine kinderen waren wij al aan het vissen. Later zijn we zelfs samen op e Ebro gaan vissen. Daar vingen wij meervallen van meer dan twee meter. Echt gaaf. Ook vissen we al jaren op forel. Eerst bij de forelvijver in Maurik en later hier.” Marjo vult hem aan. In Maurik hielp ik ook vaker mee. Dat ben ik hier ook gaan doen als vrijwilliger. Ik zette forellen uit, maakte ze schoon en Gerald leerde me zelfs het roken van forellen. Zo leerde ik ’t Mun goed kennen. Voor de grap zei hij: “Is deze vijver niks voor jullie”. “Wij konden hem niet kopen, maar toen de verkoop niet door ging konden wij beheerder worden. Om dit goed te kunnen doen hebben wij onze banen opgezegd. Jochem was chefkok en ik laborant. Het voordeel van Jochem is dat hij alles kan maken en heel goed kan koken. De kaart van het restaurant gaan we dan ook aanpakken. Gerookt paling komt daar zeker op te staand. Die rook ik sinds kort zelf. We verkopen hem nu al en hij valt goed in de smaak. De komende tijd pakken we eerst het achterstallige onderhoud in en rond de vijver aan. Ook doen we nog wat verbouwingen die noodzakelijk zijn.” In de winterperiode wordt alles weer piekfijn in orde gemaakt. Waar liggen de komende periode de prioriteiten?

Bekendheid Visvijver ’t Mun

Marjo: Belangrijk is om nog meer bekendheid te geven aan ’t Mun. De vorig jaar geopende camperplaats is een schot in de roos. Veel mensen komen hierheen met hun camper. Gaan vissen en eten ook in het restaurant. Bij ’t Mun is veel mogelijk. Bij ons kun je boogschieten, kleiduif schieten, jeu de boulen, BBQ ‘en, feestje organiseren. Het is zo gek niet te bedenken of het kan hier. Naast het vissen op forel kun je hier ook nog op twee vijvers op karpers vissen. Volgend jaar organiseren hier karper- en visverenigingen daar zo’n dertig tot veertig karperwedstrijden. In de winter zetten we daar F1 karpers uit. Die vreten ook in de winter en hierdoor kan het hele jaar door op karper gevist worden. In juli en in augustus gaan we ook Afrikaanse meervallen uitzetten in een vijver. Grote sterke vissen. Tot slot houden we tal van viswedstrijden op forel en worden er ook weer kanjerdagen gehouden. Dat zetten we forellen uit van vier tot zes kilo. De komende tijd gaan we nog heel wat leuke activiteiten bedenken en volgend jaar uitvoeren. We willen van deze vijver weer een succes maken en de lijn van Gerald van Ooijen voortzetten.” Aan een tafel zitten wat mensen gezellig te praten. Na afloop van ons gesprek ga ik nog wat vissen. Ik van wat mooie forellen en een fraaie zalmforel. Ik maak een praatje met wat vissers. Hun conclusie:

“Gelukkig vinden veel forelvissers weer hun weg terug naar ’t Mun. We kunnen weer vissen in de bekende bloktijden en de gevangen vis mag mee naar huis. Het is ook weer gezellig. Jochem en Marjo doen er alles aan om ’t Mun tot een succes te maken.”

Mun_nieuwe_eigenaren1

De redactie van www.deforelvisser.com wenst Jochem en Marjo ook veel succes. Op deze site kunnen jullie de acties van munappeltern.nl volgen.

Frans van den Broek

Visvijvers ‘t Mun
Meer info over Visvijvers ‘t Mun >>

Molenstraat 10
6629 KJ Appeltern
Tel.: 0487541445
Internet: munappeltern.nl
Email: info@mun.nl