Op zondag 15 mei vond de tweede wedstrijd plaats voor de voor de Heioord-Lindeboom- trofee 2011. Helaas waren er een aantal afmeldingen, maar omdat de beste 3 wedstrijden tellen heeft nog steeds iedereen voldoende kansen. Het beloofde een spannende strijd te worden, omdat de vangsten tijdens de eerste wedstrijd dicht bij elkaar lagen.

Ook vandaag hadden we geluk met het weer, ondanks de mindere voorspellingen. De regen bleef ons bespaard tot het einde. Door het warme en droge weer zaten de forellen helemaal aan het oppervlak. Ondanks de vele forellen in de vijver bleek het daadwerkelijk haken en vangen lastig voor veel deelnemers.

In de eerste ronde werd direct goed gevangen op verschillende plekken. Er werden in deze ronde 29 forellen uitgezet, en maar liefst 54 forellen gevangen. Dré Clement en Marco Dreesen vingen al snel 7 stuks, Anton Lalieu volgde vlak achter hen met 6 forellen. Peter Geusen wist zelfs 8 vissen te vangen en nam daarmee de leiding. Ook Jac Linssen en Jo Geusen deden het goed met 5 stuks.

In ronde 2 waren de vangsten beduidend minder dan in de eerste ronde, maar met 34 stuks in totaal, verre van slecht. Marco Dreesen deed het opnieuw goed met 9 stuks, waarmee hij zich direct verzekerde van een goede klassering. Peter Geusen ving 3 forellen en kon nog redelijk bijblijven. Dré Clement zag met 1 forel de afstand snel groter worden. Rob Simons kwam met 4 verse forellen op een totaal van 7 stuks en deed daardoor nog volop mee boven in het klassement.

Na de pauze liepen de vangsten nog verder terug. In ronde 3 wisten de deelnemers slechts 20 van de 29 forellen op de droge te krijgen. Marco bleef aan kop met 2 gevangen forellen, maar Leo Wolthof maakte een grote stap door 5 van de totale 20 forellen voor zijn rekening te nemen. Rob Simons bleef constant met nog eens 3 stuks.

Bij het ingaan van de laatste ronde leek de winst vergeven, aangezien Marco al op 18 stond. Peter Geusen volgde op afstand met 11 stuks en daarachter kwamen Rob Simons en Leo Wolthof met beide 10 gevangen forellen. De strijd voor plek 2 t/m 8 lag nog volledig open.

In de laatste ronde deed Jac Linssen goede zaken met 6 forellen. Rob Simons ving nog één laatste forel en versloeg Leo Wolthof daarmee nog net. Peter Geusen sloeg zich terug naar boven met 4 stuks. Marco verzekerde zijn tweede overwinning (en misschien al het kampioenschap?!) met nog twee forellen.

Door de daguitslag blijft het spannend in de strijd om de 5 finaleplekken voor het Nederlands Kampioenschap Forelvissen. Buiten de ongeëvenaarde Marco Dreesen volgen de deelnemers op korte afstand van elkaar. Er is dus nog veel mogelijk de komende wedstrijden!

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd in de fotogalerij:

© Tekst / fotografie: Jorn Snijkers